imagine articol

U-Banca Transilvania începe aventura în grupele Basketball Champions League

Primul meci în grupele Basketball Champions League aduce și primul adversar de top pentru U-Banca Transilvania. Clujenii dau piept cu Darüşşafaka Basketbol, într-un joc programat marți, la BTarena. Încleștarea va începe la ora 19:30 și va putea fi urmărită în direct la Look Sport.

Întâlnim, așadar, o reprezentantă a campionatului Turciei, unul dintre cele mai importante din Europa. Clubul Darüşşafaka a fost fondat în 1914 și a reușit primele performanțe notabile în anii ’60, atunci când a cucerit două titluri în Turcia. În 2010, din cauza problemelor financiare, Darüşşafaka a retrogradat în eșalonul secund. Ulterior, în 2013 a venit un sponsor important, iar echipa a revenit în prima ligă și a izbutit rezultate remarcabile. Cu alte cuvinte, Darüşşafaka a cucerit în 2018 EuroCup și a bifat prezențe în grupele Euroligii. Totodată, baschetbaliștii îmbrăcați în verde și alb au disputat trei finale ale Cupei Turciei. 

Darüşşafaka își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Volkswagen Arena, o sală cu o capacitate de 5.240 de locuri. Lotul este condus de antrenorul Selçuk Ernak, care a pregătit-o de-a lungul timpul și pe Banvit. În efectivul acestuia se regăsesc, pe lângă sportivii turci, patru americani și un englez. Unul dintre cei mai importanți jucători este Sinan Güler, fost component al formațiilor Fenerbahçe, Galatasaray și Beşiktaş, fiind câștigător al EuroCup în 2016. Fundașul Troy Caupain a evoluat în NBA la Orlando Magic, pe când pivotul Gabriel Olaseni este component al naționalei Angliei. Căpitan este Doğuş Özdemiroğlu, care joacă la Darüşşafaka din 2013.

În stagiuna precedentă, viitorii noștri oponenți s-au clasat pe locul 7. De-a lungul timpului, gruparea din Istanbul a fost pregătită de David Blatt sau Orhun Ene (actualul selecționer al Turciei) și a avut jucători precum Semih Erden, Will Clyburn, Jordan Farmar, Brad Wanamaker sau Dairis Bertāns.

Jucătorii noștri s-au pregătit în weekend la Mediaș, întrucât în județul Cluj nu a fost nicio sală disponibilă sau care să fie potrivită pentru antrenamentul unei echipe de seniori. La campioana României a sosit și Will Cherry, care va debuta marți seara. Trebuie precizat faptul că doar suporterii vaccinați sau cei care au trecut prin boală au acces la meci, în limita a 50% din capacitatea sălii. Informații despre bilete sunt disponibile printr-un click AICI

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Jucăm pentru prima oară în istoria acestui club în grupele Basketball Champions League. Ne bucurăm că am ajuns până aici, dar acest lucru nu ne permite să ne relaxăm. De abia acum începe greul. Avem o misiune dificilă în prima etapă, întâlnim o echipă din Turcia. Știm ce înseamnă campionatul din Turcia din punct de vedere al valorii. Ei au un lot bun, competitiv. Tocmai au învins-o pe Galatasaray la mare luptă, după două reprize de prelungiri. Sunt convins că vor veni aici hotărâți să câștige primul meci. Suntem optimiști și mă bucur că a revenit Dustin Hogue la antrenamente. Am reușit să îl aducem pe Will Cherry și l-am înlocuit pe Toni Katić. Cherry nu s-a acomodat încă, dar este mai bine decât să nu avem fundaș. Obiectivul este să dăm tot ce avem mai bun și chiar să câștigăm. 

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit