imagine articol

U-Banca Transilvania încearcă să continue parcursul perfect din Liga Națională

U-Banca Transilvania are parte de o nouă deplasare în Liga Națională. Formația clujeană se deplasează luni, 18 noiembrie, pe terenul celor de la SCM U Craiova. Meciul contează la etapa cu numărul VI și va începe la ora 19:00. Încleștarea nu va fi transmisă de niciun post de televiziune.

Trupa pregătită de Duško Vujošević și Mihai Silvășan ocupă prima poziție în campionat, acolo unde a bifat cinci succese din  tot atâtea posibile. Ultima dată, gruparea ardeleană a învins-o în Liga Națională pe SCM Timișoara cu 79-70. Totodată, Planinić și compania vin cu moralul ridicat, din moment ce au obținut un succes și în FIBA Europe Cup. Băieții noștrii au depășit-o miercuri pe Sodertalje Kings cu 85-74.

Pentru U-Banca Transilvania urmează o serie de trei deplasări. Prima va fi luni, în Bănie, acolo unde formația lui Aleksandar Todorov reprezintă un adversar puternic. Cu alte cuvinte, oltenii sunt pe locul cinci, însă au un joc mai puțin disputat decât CSU Sibiu. Așadar, alb-albaștrii au totalizat un bilanț de trei rezultate pozitive și două eșecuri. Craiova vrea să își ia revanșa, mai ales că în etapa precedentă a fost depășită de Dinamo cu scorul de 80-73.

Doljenii propun un lot schimbat față de stagiunea precedentă. Practic, au venit la Craiova americanii Tyler Laser și Moneya Pratt, care cunosc campionatul din România, din moment ce au evoluat la CSU Sibiu. Pe poziția de pivot, Aleksandar Todorov îl folosește pe africanul Omari Gudul, în timp ce Porter Troupe se bucură în continuare de un rol important. În plus, la capitolul sportivilor autohtoni, Craiova îi trimite în teren pe Dragoș Diculescu, Bogdan Țîbârnă sau Ionuț Berceanu.

 În sezonul anterioar, U-Banca Transilvania a repurtat cinci victorii din șase posibile în fața oltenilor.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

“Ne așteaptă un meci cu o echipă care nu a pierdut pe teren propriu până la ora actuală. Sunt în topul clasamentului, au ambiții mari și așteaptă multe de la acest joc. Am văzut acest lucru și prin prisma presiunii pe care au pus-o prin declarațiile antrenorului lor. Ne dorim să câștigăm meciul, doar cu acest gând abordăm întâlnirea. Nu ne interesează alți factori, decât să practicăm un baschet de calitate și să ieșim învingători”.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit