imagine articol

U-Banca Transilvania, în topul Eurobasket 100 European Teams

Echipa noastră de seniori apare în Top 100 European Clubs, clasament realizat și actualizat în permanență de site-ul de specialitate eurobasket.com.

U-Banca Transilvania apare pe poziția 87 în ediția actualizată la 27 octombrie, fiind singura echipă românească ce a pătruns în acest sezon în top. Linia statistică luată în calcul cuprinde 5 victorii și o înfrângere, cu 89 de puncte acumulate.

Echipa noastră este înaintea unor echipe cunoscute din baschetul european, precum Igokea (Bosnia), Aalstar (Belgia), Borac, Metalac sau Vrsac (toate din Serbia) și este depășită cu un singur punct de echipele de top ale Poloniei, PGE Turow sau Trefl Sopot și Israelului, respectiv Maccabi Ashdod, Hapoel Tel Aviv sau Hapoel Holon.

Topul este dominat de echipele de Euroligă, primul loc fiind ocupat de CSKA Moscova.

Topul ia în calcul toate echipele europene, punctând în mod diferit victoriile în campionatele interne sau în cupele europene, la rândul lor cu coeficienți diferiți. Se iau în calcul jocurile din ultimele cinci săptămâni.

Celelalte echipe românești angrenate în cupele europene, CSM Oradea, Steaua EximBank București și BC Mureș nu apar în primele 100 de poziții.

Parteneri