imagine articol

U-Banca Transilvania, în fața primului meci din 2020

U-Banca Transilvania dispută sâmbătă, 4 ianuarie, primul meci oficial al anului. Gruparea clujeană se duelează cu BC SCM Timișoara, într-o confruntare din etapa cu numărul XII a Ligii Naționale. Fluierul de start al partidei se va da la ora 17:00.

În weekendul precedent, cele două formații au fost angrenate în Cupa României. U-Banca Transilvania nu a întâmpinat probleme în fața rivalilor de la BC CSU Sibiu, pe care i-a învins la 19 puncte diferență, 83-64. Din păcate, Karlo Žganec a suferit în acest joc o accidentare la umăr și va fi indisponibil aproximativ două săptămâni. 

La rândul lor, bănățenii au oferit o evoluție consistentă în meciul cu BCM U FC Argeș Pitești. Trupa condusă de Dragan Petričević a trecut fără drept de apel de oponentul argeșean, scor 91-66. Drept urmare, atât U-Banca Transilvania, cât și BC SCM Timișoara sunt aproape calificate la turneul final al Cupei României.

În Liga Națională, baschetbaliștii noștri ocupă în continuare primul loc. Gruparea pregătită de Duško Vujošević și Mihai Silvășan a acumulat 10 succese și o singură înfrângere, pentru un total de 21 de puncte. De partea cealaltă, timișorenii sunt pe patru, având cinci rezultate pozitive și șase eșecuri.  

În tur, U-Banca Transilvania a învins-o pe BC SCM Timișoara cu scorul de 79-70.  Întâlnirea de sâmbătă va fi condusă de o brigadă alcătuită din Ciprian Stoica, Alexandra Stan și Sorin Drugău. Încleștarea va putea fi urmărită în direct la Digi Sport 2. 

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

"Ne așteptăm la un meci foarte greu. Timișoara este o echipă în formă, au jucat bine în ultima perioadă. Vin după o victorie categorică în Cupă cu Piteștiul. Sunt o echipă care se bazează mult pe aruncările de trei puncte. Sunt primii în ligă la numărul de aruncări de trei puncte. Au arătat o chimie bună în ultima perioadă și cu siguranță vor să ne învingă. Pentru noi e un alt meci important, un meci pe care cu siguranță ne dorim să îl câștigăm. Singurul absent este Karlo Žganec, care va fi indisponibil aproximativ două săptămâni. Avem suficientă valoare și suficieți jucători să ne impunem și fără el. Va trebui să depunem efort maxim și să obținem o victorie."

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit