imagine articol

U-Banca Transilvania, în fața partidei cu Dolomiti Energia Trento

U-Banca Transilvania a ajuns în Italia și o va înfrunta în deplasare pe Dolomiti Energia Trento. Meciul este programat miercuri, 15 noiembrie, cu începere de la ora 21:00. Partida va fi transmisă în direct la Prima Sport 3. 

 

Aflați pe locul doi în grupă, baschetbaliștii lui Mihai Silvășan încearcă să obțină un nou rezultat pozitiv în BKT EuroCup. Până acum, campionii României au 5 victorii și o înfrângere, clasamentul fiind condus de Gran Canaria. Ultima dată, U-Banca Transilvania a depășit-o pe Ratiopharm Ulm, scor 86-75. 

 

Va fi pentru prima oară când ne duelăm cu Trento, chiar dacă am întâlnit numeroase grupări din Italia în ultimii ani. Baschetbaliștii lui Paolo Galbiati au un bilanț de 3 succese și tot atâtea eșecuri. După un start greu de sezon, Dolomiti Energia și-a revenit, trecând de Lietkabelis, Turk Telekom și Slask Wroclaw. 

 

Liderul statistic al celor de la Trento este Kamar Baldwin, care are medii de 14.8 puncte, 3.8 pase decisive și 2.2 recuperări. Americanul a suferit o accidentare, dar și-a revenit și reprezintă un real pericol pentru apărare noastră. De asemenea, s-au mai remarcat până acum Quinn Ellis și Andrejs Grazulis. 

 

În LegaBasket, Trento este pe locul 4, acumulând 5 victorii și 2 rezultate negative. În etapa precedentă, viitorii noștri adversari pierdut cu Sassari, scor 80-73. Prin cele 18 puncte, Prentis Hubb a fost cel mai bun marcator al celor din Trento.

 

Este cunoscut faptul că U-Banca Transilvania excelează în acest sezon la apărare, având a treia cea mai bună defensivă din BKT EuroCup. Cu alte cuvinte, Richard și compania încasează, în medie, doar 73 de puncte pe meci. De partea cealaltă, Trento a înscris o medie de 88 de puncte în ultimele jocuri adjudecate. 

 

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania 

 

Ne dorim să continuăm parcursul bun de până acum. Jucăm cu o echipă care nu a pierdut de trei meciuri în EuroCup. Sunt într-o formă destul de bună, având un lot atletic. Joacă mult pe tranziție ofensivă și aruncă de trei puncte. Practic, toți oamenii lor mici pot înscrie cu lejeritate de trei puncte. Trebuie să facem un meci bun pentru a câștiga, evident că ne dorim victoria. Toată echipa este aptă și pregătită de meci! 

 

Patrick Richard, căpitan U-Banca Transilvania

 

Ne așteaptă un nou meci mare și este un alt pas pe care trebuie să îl facem în acest sezon. Obiectivul nostru este să luăm fiecare partidă pe rând. Evident, am început sezonul cu dreptul, dar știm că ne așteaptă o deplasare de foc. Vom merge acolo pregătiți să respectăm planul nostru. Vrem să devenim tot mai buni și ne concentrăm la evoluția noastră. Aș vrea să evidențiez faptul că apreciem sprijinul necondiționat al fanilor. Alături de ei pot spune că cerul este limita! 

HAIDE "U"
0

Parteneri