imagine articol

U-Banca Transilvania dispută la Focșani primul meci al anului

U-Banca Transilvania a plecat luni spre Focșani, acolo unde va disputa primul meci al anului. Confruntarea se va desfășura marți, 4 ianuarie 2022, cu începere de la ora 17:00. Duelul contează pentru etapa cu numărul XIII și va fi transmis în direct pe FRB TV.

Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan dau piept cu ocupanta locului 8 în clasamentul Ligii Naționale. CSM Focșani este una dintre echipele care au surprins în mod plăcut în acest sezon. Gruparea din județul Vrancea a bifat cinci rezultate pozitive și șapte înfrângeri. Ultima dată, trupa antrenată de Mihai Petruț a învins-o pe CSM Târgu Jiu cu scorul de 78-73. De asemenea, Focșaniul a trecut anterior de Dinamo București.

Viitorii noștri adversari au schimbat mai mulți jucători față de sezonul precedent. Drept dovadă, în efectivul CSM-ului s-a impus rapid Henri Chatman. Americanul de 1.88 metri impresionează pe faza ofensivă și a înregistrat medii de 20.8 puncte, 4.4 pase decisive și 3.5 recuperări. Sub panou se evidențiază Justin Baker, care înscrie, în medie, 16.3 puncte pe meci. La capitolul români, CSM beneficiază de doi jucători experimentați, și anume Cătălin Petrișor, respectiv Radu Paliciuc. Ambii s-au regăsit în lotul României la EuroBasket 2017. Dincolo de cei doi, tânărul Georgel Burlacu a avut evoluții importante în maioul albastru. 

Richard și compania sunt fruntașii Ligii Naționale, acolo unde nu au cedat niciun meci. Alb-negrii au obținut joi calificarea în Final Four-ul Cupei României, după ce au depășit-o în dublă manșă pe Dinamo București. 

Până la încleștările din Basketball Champions League, formația de pe malul Someșului se va concentra pe întrecerea internă, iar săptămâna aceasta programează două partide. După deplasarea de la Focșani, U-Banca Transilvania va primi în weekend vizita celor de la CSM Petrolul Ploiești. 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania 

Încercăm să tratăm cât mai serios și acest meci. Ei au o serie bună de două victorii în campionat. E o deplasare grea din punct de vedere al distanței, însă vom merge concentrați acolo. Trebuie să avem mentalitatea potrivită pentru a câștiga și vrem să continuăm acest șir al victoriilor. 

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit