imagine articol

U-Banca Transilvania continuă partidele în deplasare, iar sâmbătă o va întâlni pe Rapid București

U-Banca Transilvania a ajuns la București, acolo unde se va duela cu Rapid București, într-unul dintre cele mai interesante meciuri ale etapei. Partida este programată sâmbătă, 26 octombrie 2024, cu începere de la ora 18:00 și va fi transmisă în direct doar pe FRB TV.

 

Baschetbaliștii noștri încep să lege victoriile, ultima fiind obținută în Bulgaria, împotriva celor de la Hapoel Ierusalim în BKT EuroCup. Tabela a indicat la final 81-73 în favoarea noastră, dar meciul a adus și o veste rea. Patrick Richard a suferit o accidentare gravă, urmând a fi supus unei intervenții chirurgicale la mână.

 

Chiar și așa, jucătorii își mențin concentrarea în vederea disputei din Liga Națională cu Rapid. Giuleștenii au debutat cu dreptul în noul sezon, acumulând 5 victorii posibile. Cu un antrenor nou pe bancă, în postura lui Milan Skobalj, rapidiștii au trecut de SCM U Craiova, CSM Galați, SCM Timișoara, CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea, respectiv Steaua București. 

 

De asemenea, Rapid și-a schimbat majoritatea jucătorilor față de sezonul precedent, iar principalul remarcat este Matis Kalackovskis. Sportivul leton are medii de 15.4 puncte, 5.0 recuperări și 2.2 pase decisive. La rândul său, pivotal sârb Mladen Armus are statistici de 13.0 puncte, 7.6 recuperări și 1.2 pase desive. 

 

Meciul de sâmbătă va fi arbitrat de o brigade alcătuită din Marius Ciulin, Alexandru Ivan și Mihai Dumitrașu. Observator din partea Federației României de Baschet va fi Ioan Constantin. 

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

Jucăm cu o echipă neînvinsă în Liga Națională, au arătat o energie bună și un baschet agresiv. Nu se bazează pe o rotație extem de lungă, dar jucătorii lor își știu rolurile. Evident că noi am venit aici să câștigăm, ne dorim victoria și ne așteaptă o provocare pe măsură. Trebuie să avem un mindset foarte bun, mai ales că ne aflăm la al patrulea meci consecutiv în deplasare. Sunt încrezător că putem câștiga, asta ne dorim de la fiecare partidă.

Parteneri