imagine articol

U-Banca Transilvania caută o nouă victorie în Liga Națională

După succesul de miercuri din FIBA Europe Cup, U-Banca Transilvania dispută sâmbătă, 11 ianuarie, o nouă partidă în campionat. Formația ardeleană se duelează cu SCM U Craiova, într-un joc programat la BTarena. Fluierul de start al confruntării se va da la ora 19:00. 

Trupa pregătită de Duško Vujošević și Mihai Silvășan ocupă în continuare primul loc în Liga Națională, acolo unde a înregistrat 11 victorii și o singură înfrângere. Baschetbaliștii noștri au acumulat 23 de puncte, fiind la mare luptă cu CSM CSU Oradea, grupare ce a strâns 10 rezultate pozitive și 2 eșecuri, pentru 22 de puncte.

SCM U Craiova vine motivată la Cluj-Napoca, în condițiile în care încearcă din răsputeri să prindă o poziție în TOP 6. Băieții lui Aleksandar Todorov sunt pe 7 și au bifat 4 victorii și 8 eșecuri, cu un total de 16 puncte. Oltenii sunt astfel la egalitate cu Dinamo și se poziționează la un punct distanță de Steaua, respectiv BC SCM Timișoara. 

Planinić și compania sunt pe cai mari, din moment ce au răpus-o pe Ironi Ness Ziona din Israel cu scorul de 81 la 84. Totodată, U-Banca Transilvania are un șir de patru victorii consecutive în toate competițiile. Alb-negrii sunt în formă, deși nu pot miza în această perioadă pe Karlo Žganec, care a suferit o accidentare la umăr și va mai fi indisponibil câteva zile. 

În tur, U-Banca Transilvania s-a impus în Bănie cu 74-81. Patrick Richard a fost cel mai bun marcator al nostru, prin cele 24 de puncte, 5 recuperări și 4 intercepții.  Kerron Johnson a adăugat 23 de puncte, 6 pase decisive și 2 recuperări. 

Încleștarea va fi condusă de o brigadă alcătuită din Alin Faur, Laszlo Bukuresti și Mate Stretea. Întâlnirea nu va fi transmisă. 

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

”Este o partidă foarte importantă pentru ambele echipe. Ei își vor juca una din ultimele șanse să prindă TOP 6. Ne dorim să rămânem pe primul loc și fiecare pas greșit contează. Putem trata această partidă ca o mică finală. Craiovenii au condus-o cu 19 puncte pe Oradea în Cupa României și au jucat bine împotriva lui Dinamo, reușind să câștige meciul. Au jucători cu experiență, care pot să facă diferența în momentele cheie. Tratăm meciul cu seriozitate, pe asta ne-am axat la antrenamente, și ne dorim să câștigăm”

Parteneri