imagine articol

U-Banca Transilvania câștigă Memorialul Elemer Tordai

U-Banca Transilvania a încheiat cu o victorie seria meciurilor amicale. Formația noastră și-a adjudecat primul loc la Memorialul Elemer Tordai, după ce a reușit să învingă în finală echipa gazdă, BC CSU Sibiu. A fost 74-68 pentru baschetbaliștii clujeni, care se pregătesc acum de preliminariile FIBA Europe Cup.

Confruntarea din Sala Transilvania a avut-o pe CSU în prim plan, astfel că sibienii s-au instalat repede la conducere, 13-6. U-Banca Transilvania și-a revenit pentru a încheia primul sfert în avantaj, 20-18. În actul secund, Andrei Calnicenco a suferit o entorsă și nu a mai revenit pe teren. Echipele au mers cap la cap, iar Sibiul a intrat la cabine conducând cu 41-39. 

Odată reveniți pe teren, vulturii au evoluat mai consistent, la finalizare aflându-se adesea americanii Philmore și Chatman. Trupa lui Dan Fleșeriu s-a desprins și la 13 puncte, 60-47, moment în care Mihai Silvășan și-a trezit baschetbaliștii printr-un timp de odihnă. Patrick Richard a impresionat în atac, pe când Darko Planinić a oferit o nouă evoluție consistentă sub panou. Artis Ate a ieșit la rampă prin coșuri de la mare distanță și ne-a trecut chiar în avantaj, 68-67. Din acel moment, U-Banca Transilvania nu a mai făcut pași greșiți.

Patrick Richard a totalizat 22 de puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. Kerron Johnson a contabilizat 15 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă, iar Darko Planinić și Artis Ate au izbutit câte 11 puncte fiecare. 

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

”Cred că a fost mai mult decât un meci amical. A fost un joc foarte intens, exact cum s-au desfășurat toate meciurile din ultimii ani dintre Cluj și Sibiu. S-au întâlnit două echipe bune, pretendente la titlul de campioană. Este totuși prea devreme să vorbim despre așa ceva. Mă bucur că am reușit să câștigăm, mai ales că la un moment dat eram la pământ. Sibiul ne conducea cu peste 10 puncte, dar băieții au arătat caracter. S-au luptat permanent pentru a întoarce rezultatul. Turneul de la Sibiu a fost un test util, am vrut să vedem unde ne aflăm și sunt bucuros că nu am suferit accidentări grave. Andrei Calnicenco are o entorsă, însă nu este nimic foarte grav. Urmează două meciuri oficiale, primul va fi în Kosovo, cu BC Rahoveci. Bineînțeles, ne dorim să ne calificăm. Acesta este primul obiectiv al sezonului”

Parteneri