imagine articol

U-Banca Transilvania are parte duminică de un derby de tradiție la Sibiu

Baschetbaliștii noștri au plecat sâmbătă spre Sibiu, acolo unde vor juca un meci atractiv al etapei cu numărul 26. U-Banca Transilvania o întâlnește pe BC CSU Sibiu, într-o partidă ce va începe la ora 19:15 în direct la Digi Sport 3, Prima Sport 3 și FRB TV.

 

Formația antrenată de Mihai Silvășan este singura neînvinsă în actualul sezon al Ligii Naționale. Richard și compania au un bilanț de 15 succese în grupa 1-10, acumulând 30 de puncte. De partea cealaltă, vulturii sibieni sunt pe locul 4, bifând 7 rezultate pozitive și 8 înfrângeri, cu un total de 22 de puncte.

 

În etapa precedentă, U-Banca Transilvania a învins-o miercuri pe FC Argeș Pitești cu scorul de 78-63. Confruntarea a fost una echilibrată, întrucât argeșenii au oferit o evoluție solidă, în special în prima parte. Tabela a indicat inclusiv 14 puncte avantaj pentru piteșteni, însă am putut întoarce soarta meciului, mai ales în ultimul sfert. Cu alte cuvinte, alb-negrii au totalizat 30 de puncte în sfertul 4, iar defensiva a funcționat ca la carte, întrucât adversarii au marcat numai 4 puncte. Bryce Jones a fost cel mai bun marcator al nostru, prin cele 18 puncte. 

 

Sibiul evoluează tot pe teren propriu, după ce a primit miercuri vizita Coronei Brașov. Trupa de pe Cibin s-a impus cu scorul de 93-85, iar Rareș Uță a contribuit din plin la succesul colegilor prin cele 22 de puncte și 8 recuperări. La rândul său, Moneya Pratt a izbutit 18 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. 

 

Întâlnirea dintre BC CSU Sibiu și U-Banca Transilvania are o însemnătate aparte pentru ambele tabere. Chiar dacă cele două formații nu s-au mai luptat direct pentru pozițiile fruntașe, rivalitatea dintre Sibiu și Cluj există de peste două decenii. Drept dovadă, toate biletele din Sala Transilvania s-au epuizat, așa că se anunță o atmosferă electrizantă.

 

Partida de duminică seara va fi condusă de o brigadă alcătuită din Laurențiu Grigoraș, Mate Stretea și Mihai Dumitrașcu. 

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

Este un meci într-o sală grea, toată lumea știe cum e Sala Transilvania din Sibiu. Evident că noi venim aici să câștigăm. Vrem să ne consolidăm prima poziție și să rămânem neînvinși. Luăm fiecare antrenament și fiecare meci pe rând, încercăm să rămânem concentrați pentru a evolua bine în ultimele jocuri din sezonul regulat. Probleme de sănătate nu există, urmând ca mâine să decid ce jucător străin va rămâne în afara lotului. 

HAIDE "U"
0

Parteneri