imagine articol

U-Banca Transilvania a câștigat Cupa Mureș

U-Banca Transilvania a învins în finala turneului amical Cupa Mureș pe gazda turneului, într-un meci disputat vineri seară la Târgu Mureș.

Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au fost lipsiți de aportul colegilor de la echipa națională, respectiv Kuti Nandor, Rolland Torok și Alex Olah, dar și de al lui Ousmane Barro (menajat) și David Vida și Camil Berculescu, cu accidentări ușoare. 

Chiar și așa, U-Banca Transilvania a pornit ca din pușcă și nu a dat nicio șansă mureșenilor să revină pe tabelă. Cu un joc în viteză, cu tranziție ofensivă alimentată de apărare cu multe mingi la intercepție, U-Banca Transilvania a pus repede o diferență mare pe tabelă și a continuat să o crească până a trecut de pragul de 30 de unități. Doar atunci, pe fondul introducerii în teren a tinerilor Karakus, Mureșan și Abu Teir, au mai tăiat gazdele din deficit. 

BC Mureș - U-Banca Transilvania 63-86 (14-29, 12-24, 15-18, 22-15)
Marcatori U-Banca Transilvania:
Kariniauskas 23 (5 rec., 7 p.d., 1 int.), Sakic 20 (8 rec., 3 p.d., 1 int.), Kromah 12 (3 rec., 4 p.d., 6 int.), Gray 8 (4 rec., 3 p.d.), Watson 8 (2 rec., 6 p.d., 1 int.), Calnicenco 6 (3 rec., 3 int.), Karakus 4 (5 rec., 2 p.d., 1 int.), Abu Teir 3.

Zeliko Sakic a fost cel mai bun marcator al turneului și, totodată, MVP-ul competiției.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit