imagine articol

Tudor Jucan: ”Avem nevoie de suporteri, promit că o să dăm totul pe teren!”

Continuăm seria interviurilor cu jucătorii noștri, pentru a vedea care sunt gândurile cu care pornește echipa la drum în noul sezon. A venit rândul căpitanului U-Banca Transilvania, Tudor Jucan, să vorbească despre accidentarea sa și recuperarea făcută de-a lungul verii, despre perioada de pregătire din presezon și despre impresiile sale vizavi de noul sezon.

u-bt.ro: Ai revenit la antrenamente după o lungă perioadă de timp în care ai fost accidentat. Cum ai trăit ultimele meciuri ale sezonului trecut pe bancă?
Tudor Jucan: A fost foarte greu să stau pe bancă și să nu pot să-mi ajut colegii, mai ales când vedeam că avem probleme în faza de apărare și la recuperări.

u-bt.ro: Cum a fost vara aceasta pentru tine? Știm că ai avut un program aglomerat de recuperare, în ce a constat acesta?
Tudor Jucan: A fost o vară lungă și grea, nu am avut voie să alerg până cu 10 zile înaine să încep pregătirea cu echipa, așa că în perioada de vară am muncit mult pe partea de forță.

u-bt.ro: Cum ți se pare lotul echipei în acest sezon? Avem patru jucători noi, Vlad Moldoveanu, Alexander Rašić, Maxym Pustozvonov și Ousmane Barro.
Tudor Jucan: Avem un lot bun și echilibrat, avem cam tot ce ne trebuie, băieții care au venit noi sunt OK și cu poftă de muncă și trofee.

u-bt.ro: Cum a fost perioada de pregătire pentru tine, în mod special, și pentru echipă, în general?
Tudor Jucan: Am avut o perioadă de pregătire mai specială și grea, pentru că am schimbat total modul de pregătire fizică, iar asta se datorează celor doi preparatori fizici. Claudiu Man și Nicolae Foalea sunt doi băieți tineri și pasionați de meseria pe care o fac.

u-bt.ro: Regulamentul din acest sezon pune un accent și mai mare pe jucătorul român, întrucât fiecare echipă poate trece doar cinci jucători pe foaia de joc, iar un baschetbalist autohton trebuie să fie tot timpul pe teren. Ce impact crezi că va avea asupra baschetului românesc această reglementare?
Tudor Jucan: O să vedem în vara anului viitor cât de bună este regula cu jucătorul roman. Ne așteaptă un an 2017 foarte greu, având în vedere că suntem calificați la EuroBasket, iar acolo trebuie să demonstram ceea ce știm și ceea ce putem. Părerea mea este că avem jucători cu care sa facem față în grupă.

u-bt.ro: Care ar fi principalele favorite la primele locuri în campionat, în opinia ta?
Tudor Jucan: Cred că noi, Oradea, Steaua suntem favorite, dar și Sibiu, Pitești sau Mureș trebuie luate în calcul.

u-bt.ro: Ați jucat câteva meciuri amicale până acum, cum este Mihai Silvășan ca antrenor principal?
Tudor Jucan: ”Silvă” este un antrenor tânăr și ambițios, are un sistem bun de joc, pe care vrea să-l urmăm. În această perioadă, a cerut foarte mult de la noi și am răspuns destul de bine, sper să avem un sezon reușit, îmi doresc acest lucru și pentru el.

u-bt.ro: Ce își dorește căpitanul și jucătorul echipei U-Banca Transilvania de la acest sezon?
Tudor Jucan: Îmi doresc să fiu sănătos, să îmi pot ajuta echipa și să ne îndeplinim obiectivele.

u-bt.ro: Săptămâna aceasta se desfășoară Cluj City Cup, prima ocazie pentru fanii noștri să vă vadă la lucru. La ce să se aștepte suporterii de la acest turneu?
Tudor Jucan: Va fi un turneu în care trebuie să creștem în continuare de la meci la meci, pentru că, după acest turneu, începem meciurile oficiale. Practic, turneul City Cup reprezintă un ultim test pentru noi înainte de meciul din SuperCupa României.

u-bt.ro: Suntem în plină campanie de abonamente, una foarte productivă până acum, numărul celor care și-au achiziționat tichete pentru noul sezon fiind aproape dublu față de sezonul trecut. Ce mesaj ai pentru cei care încă nu s-au decis dacă să își facă sau nu abonament?
Tudor Jucan: Mă bucur să vad că e un interes mare din partea suporterilor, sper să vină în număr cât mai mare la sală și să ne susțină. Avem nevoie de suporteri, promit că o să dăm totul pe teren.

u-bt.ro: Mulțumim, Juki! Mult succes în noul sezon!

Parteneri