imagine articol

Tony Easley, noul jucător al U-Banca Transilvania

Clubul nostru a ajuns la un acord cu baschetbalistul american Tony Bernard Easley Jr. Născut pe 15 iulie 1987, Easley are 2,06 cm înălțime, 96 de kilograme și evoluează sub panou, pe postul de pivot sau extremă de forță. 

A terminat colegiul american Murray St. Racers în 2010, începându-și în acel sezon cariera profesionistă în Polonia, la Varșovia. După 25 de partide disputate în campionatul polonez, Easley s-a mutat în a doua ligă italiană, la Fulgor Libertas Forli, disputând aici 12 meciuri. 

Au fost suficiente pentru a atrage atenția echipelor puternice din prima ligă italiană, astfel că următoarele două sezoane le-a petrecut în maieul celor de la Dinamo Sassari

Sezonul 2013-2014 l-a petrecut la alte două echipe mari din baschetul din peninsulă, Umana Reyer Venezia și, respectiv, JuveCaserta

Prima parte a sezonului 2014 o petrece în Israel, la Ironi Nes Ziona, reîntorcându-se la începutul lui 2015 în Italia, la Pistoia Basket, după o încercare nereușită de transfer în Turcia, la Eskișehir Denizli Basket, unde nu a putut evolua din motive de regulament. 

Următorul sezon îl împarte, din nou, între două echipe, Joensuun Kataja din Finlanda și din nou o echipă italiană, Eurobasket Roma, în liga a doua. 

În sezonul trecut, Tony Easley a trecut în Bundesliga, unde a evoluat în prima parte a sezonului pentru Walter Tigers Tübingen, pentru a se reîntoarce în Italia la începutul acestui an, în liga secundă, la Blu Basket Treviglio

Are peste o mie de puncte înscrise în Serie A, participând, de asemenea, în EuroCup cu Dinamo Sassari.

TONY EASLEY, jucător U-Banca Transilvania:

”Sunt încântat să fac parte din această echipă în noul sezon! Am vorbit cu antrenorul și cu câțiva dintre jucători, am înțeles de la ei că tot ce se face aici este orientat spre victorie. Îmi place această mentalitate. Nu am fost până acum niciodată în România, așa că nu știu la ce să mă aștept. Din fotografiile pe care le-am văzut și din ce am citit în aceste zile, România și Cluj-Napoca sunt superbe. Abia aștept să îmi întâlnesc colegii și să luptăm împreună pentru culorile alb-negru!”

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

””Tony Bernard Easley este un jucător foarte atletic, cu viteză foarte bună pe pick-and-roll, este un bun recuperator și cred că va aduce un plus echipei noastre. Din informațiile pe care le-am luat despre el am aflat că este un bun jucător de echipă, un baschetbalist care pune interesul formației, succesul echipei mai presus de interesul propriu. Este primul pivot cu care am semnat, urmează să mai semnăm cu încă unul. Pentru moment, vom începe cu cinci jucători străini, aceasta este decizia noastră și vom vedea pe parcurs ce se va întâmpla.”

La reunirea lotului, programată pentru miercuri, 15 august, la ora 18, în Sala Polivalentă vor participa jucătorii Kuti Nandor, Rolland Török, Andrei Mureșan, David Vida, Anders Teir, Vlad Moldoveanu, Andrei Calnicenco, Aleksandar Rašić, Kyndall Dykes, Stanimir Marinov, Tony Easley.

Parteneri