imagine articol

Ștefan Grasu va îmbrăca maioul clubului nostru și în sezonul viitor

Unul dintre cei mai talentați tineri baschetbaliști români continuă alături de U-Banca Transilvania. Ștefan Grasu se va regăsi în lotul formației noastre și în sezonul viitor. El a semnat un contract valabil 3 ani, începând din 2019.

Născut în februarie 2003, Grasu a fost inclus de către site-ul de specialitate Eurobasket într-un top al celor mai importanți jucători de pe continent la categoria sa de vârstă. În stagiunea precedentă, el a înregistrat medii de 2.1 puncte, 1.3 recuperări și 0.4 pase decisive în Liga Națională.

Grasu a început baschetul la CS Baller București, dar a mai trecut pe la CS Otopeni, Știința București sau Dinamo. Ștefan s-a regăsit în lotul României la Campionatul European U16 din 2019. Reprezentativa noastră a fost pregătită de către Branko Ćuić și a încheiat competiția pe locul 8. Grasu a terminat turneul în postura de cel mai bun jucător al tricolorilor, izbutind medii de 14.6 puncte, 10.6 recuperări și 1.6 pase decisive.

Ștefan Grasu provine dintr-o familie de sportivi. El este fiul fostei atletei Nicoleta Grasu, multiplă participantă la Jocurile Olimpice și medaliată la campionate mondiale sau europene.

 

Ștefan Grasu, U-Banca Transilvania

"Sezonul trecut a fost unul dintre cele mai bune sezoane din punct de vedere al înțelegerii baschetului profesionist. Mă bucur că pot face parte dintr-o echipă atât de bine asamblată și cu o tradiție în această țară. Pentru sezonul următor vreau să îmi îmbunătățesc jocul cât se poate de mult în fiecare zi. Mulțumesc clubului și le mulțumesc fanilor pentru un prim sezon frumos, petrecut aici."

Parteneri