imagine articol

Ștefan Grasu își va continua cariera la U-Banca Transilvania

Echipa noastră a obținut semnătura unuia dintre cei mai importanți juniori din țară. Ștefan Grasu a ales să își continue cariera alături de U-Banca Transilvania

Sportivul a împlinit în februarie 16 ani, măsoară 2.00 metri și este considerat unul dintre cei mai buni jucători din Europa la categoria sa de vârstă. Cu alte cuvinte, Ștefan se află pe locul 10 într-un top realizat de eurobasket.com cu jucătorii născuți în anul 2003. În același top se regăsește și Modibo Diaby, junior al clubului nostru. 

Grasu a început baschetul la CS Baller București, dar a mai trecut pela CS Otopeni, respectiv Știința București. Folosit adesea ca pivot, acesta a debutat deja în Liga Națională, în maioul grupării Dinamo București.

De asemenea, Ștefan s-a regăsit în lotul României la Campionatul European U16. Reprezentativa noastră a fost pregătită de către Branko Ćuić și a încheiat competiția pe locul 8. Grasu a terminat turneul în postura de cel mai bun jucător al tricolorilor, izbutind medii de 14.6 puncte, 10.6 recuperări și 1.6 pase decisive.
Noul component al trupei noastre provine dintr-o familie de sportivi. El este fiul fostei atlete Nicoleta Grasu, multiplă participantă la Jocurile Olimpice și medaliată la campionate mondiale sau europene. 

Foto: fiba.basketball.com 

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit