imagine articol

Stanimir Marinov, noul fundaș al U-Banca Transilvania

Bulgarul Stanimir Marinov este noul jucător al U-Banca Transilvania. Marinov are 1,93 metri înălțime, 88 de kilograme și 26 de ani, evoluează pe postul de fundaș și vine la Cluj de la campioana en-titre a Bulgariei, Levski Lukoil. 

Stanimir Marinov, născut la Silistra, în Bulgaria, și-a început cariera profesionistă în 2011, la Balkan Botevgrad, echipă pentru care a evoluat timp de trei sezoane. 

A trecut în 2014 la Levski Sofia, pentru ca sezonul 2014-2015 să îl încheie la Euroins Cherno More. A reușit să câștige Cupa Bulgariei cu noua sa echipă, fiind desemnat MVP-ul competiției. 

A urmat primul său angajament peste hotare, la Sigal Priștina, în Kosovo, reușind să își îmbogățească palmaresul cu un titlu de campion și o Cupă.

Thumbnail

S-a întors în țara natală în sezonul 2016-2017, la Balkan Botevgrad, iar în sezonul recent încheiat a evoluat pentru scurt timp în Ucraina, pentru Cherkasy și pentru Levski Lukoil, încoronându-se campion al Bulgariei cu echipa sofiotă. Marinov a jucat în doar trei partide pentru Cherkasy, înregistrând medii de 19 puncte, 2.7 recuperări, 3.7 pase decisive și 1.3 intercepții în 25 de minute pe meci. În octombrie a revenit în țara natală, la Levski Lukoil, pentru care a evoluat atât în campionat, cât și în Liga Balcanică. În întrecerea internă, Marinov a acumulat medii de 15.2 puncte, 4.2 recuperări, 3.6 pase decisive și 1.5 intercepții în 30 de minute, jucând 24 de partide. Cifrele sale au fost asemănătoare și în Balkan League: 14.7 puncte, 3.7 recuperări, 4 pase decisive, 1.1 intercepții în 29.5 minute jucate în medie în cele 12 partide. 

Thumbnail

Stanimir Marinov este component al echipei naționale de seniori a Bulgariei, el evoluând inclusiv în calificările World Cup din acest sezon (12 puncte, 2.4 recuperări, 3.6 pase decisive în 26 de minute pe meci).

De altfel, Marinov este component al loturilor naționale ale țării de la sud de Dunăre încă din 2007, el evoluând la toate categoriile de vârstă. 

Sezonul precedent a fost unul foarte reușit pentru fundașul bulgar, acesta fiind declarat de către site-ul de specialitate eurobasket.com drept Player of the Year, Guard of the Year, MVP al finalei campionatului și selecționat în Best Five. 

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

””Îi urăm bun venit lui Stanimir Marinov! Este un jucător creativ, care poate să joace pentru echipă sau să marcheze puncte, este fundașul principal al echipei naționale de seniori a Bulgariei. Ne bucurăm că am reușit să îl aducem și sperăm să fie o piesă importantă în angrenajul echipei!””

STANIMIR MARINOV, jucător U-Banca Transilvania:

”Sunt bucuros, consider că acest transfer este un pas înainte în cariera mea. Știu că voi da ce am mai bun pentru noul meu club și sper să ajut Clujul să rămână o echipă învingătoare. Am urmărit U-Banca Transilvania și campionatul românesc de mult timp și cred că clubul a făcut o treabă foarte bună în ultimii ani. Am discutat și cu Hristo Nikolov, el a jucat în România și la Cluj, este unul dintre oamenii care mi-a recomandat să vin aici, mi-a spus doar lucruri bune atât despre oraș, cât și despre club. Nu doar el mi-a spus aceste lucruri bune, toată lumea cu care am vorbit a avut opinii pozitive despre tot ce înconjoară echipa!”

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit