imagine articol

Sezonul competițional 2019-2020 a ajuns la final

Ședința Consiliului Director al Federației Române de baschet a avut loc marți, 19 mai 2020, în regim de videoconferință. Printre cele mai importante aspecte discutate se numără încetarea oficială a sezonului competițional 2019-2020, cu clasamentele în vigoare până la suspendarea activității sportive de către Comitetul de Situații de Urgență. Acest lucru s-a petrecut pe data de 12 martie 2020, iar baschetbaliștii noștri ocupau primul loc în Liga Națională, cu un total de 33 de puncte. 

În plus, la finalul actualului sezon competițional nu se va acorda titlul de campioană. Totodată, s-a aprobat cu unanimitate de voturi organizarea, în luna august, a Ligii de vară a LNB, atât la masculin, cât și la feminin, cu respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19. Competițiile nu au caracter obligatoriu și se vor desfășura doar cu participarea sportivilor români. 

Așadar, U-Banca Transilvania termină sezonul 2019-2020, unul în care a participat în trei competiții. Baschetbaliștii clujeni au cucerit în luna februarie Cupa României, în timp ce în FIBA Europe Cup au ajuns până în sferturile de finală. 

Elevii lui Duško Vujošević și Mihai Silvășan au egalat astfel cea mai bună performanță din istoria clubului în cupele europene, îndeplinindu-și cu succes toate obiectivele până la momentul întreruperii oricărei activități baschetbaliștice din cauza pandemiei de Covid-19.

Parteneri