imagine articol

Seria din semifinale se mută la Voluntari

U-Banca Transilvania a plecat duminică la Voluntari, pentru a disputa meciul trei al seriei cu CSO. Confruntarea cu numărul III este programată luni, 31 mai, de la ora 20:00 și va fi transmisă în direct la Digi Sport, Look Sport și FRB TV.

Baschetbaliștii pregătiți de Duško Vujošević și Mihai Silvășan conduc seria cu 2-0 la general, după ce și-au apărat avantajul terenului propriu. Primul meci a fost unul echilibrat, în care jucătorii noștri s-au impus cu 88-83, grație unui joc de senzație izbutit de Andrija Stipanović, autor a 30 de puncte. În a doua confruntare a fost rândul lui Karel Guzman să iasă la rampă. Cubanezul a înscris din toate pozițiile și a reușit 22 de puncte. U-Banca Transilvania a condus la o diferență liniștitoare încă din sfertul trei, iar tabela a indicat la final scorul de 89-67.

Deși ne aflăm la un succes distanță de finală, seria se joacă în continuare, iar CSO Voluntari a demonstrat că este una dintre grupările de top din țară. Ilfovenii nu pot miza pe Vlad Moldoveanu și Ousmane Barro, dar au suficiente variante ofensive. Devoe Joseph este un baschetbalist capabil să decidă de unul singur soarta unui meci, canadianul totalizând 35 de puncte în primele două întâlniri. Canadianul este periculos din spatele semicercului și a izbutit șapte coșuri de trei puncte din 13 aruncări efectuate până acum, în semifinale. Totodată, Anthony Hickey, Zarko Djurić sau Marcu Badiu pot lua oricând acțiuni pe cont propriu. 

Dacă va fi necesar, meciul patru se va desfășura tot la Voluntari, pe data de 2 iunie.

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania

Mergem la Voluntari cu gândul să încheiem seria cât mai repede. Ne dorim să câștigăm primul meci, dar știu că nu va fi ușor. Ei vor să câștige măcar un meci în această serie, joacă pe teren propriu și vor da totul să se impună. Am muncit mult în aceste zile pentru a-i ține pe băiței concentrați. Nu am vrut să apară o eventuală relaxare și vom da totul să obținem victoria.  

Szabolcs Sánta, jucător U-Banca Transilvania

Ne așteaptă un meci greu, cu o echipă valoroasă, care are un lot pe măsură. Chiar dacă suntem la conducere în serie cu 2-0, trebuie să rămânem concentrați și să câștigăm primul meci. Ei cu siguranță vor fi ambițioși, mai ales că joacă pe teren propriu. Sunt convins că vor să prelungească seria, însă sper să ne întoarcem victorioși. 

HAIDE "U"
0

Parteneri