imagine articol

Seria cu Steaua se mută la București

Baschetbaliștii noștri au plecat la București, pentru partida cu Steaua, programată miercuri, 1 mai. Confruntarea cu numărul trei din această serie va începe la ora 18:45 și va putea fi urmărită în direct la Digi Sport 3.

Echipa pregătită de Mihai Silvășan are 2-0 la general, după succesele obținute săptămâna trecută, la BT Arena. În prima întâlnire, desfășurată miercuri, clujenii au reușit să se impună cu scorul de 72 la 64. Apoi, vineri, alb-negrii au câștigat cu 71 la 68.

Așa cum o arată și scorul, ambele confruntări s-au desfășurat sub semnul echilibrului. Gruparea din capitală a jucat cu multă ambiție la Cluj-Napoca și a beneficiat de prestații la înălțime din partea unor baschetbaliști ca Austin Chatman, Zarko Djuric sau Skylar Spencer. Ei se anunță principalele pericole și miercuri.

Pe de altă parte, U-Banca Transilvania l-a avut în mare formă pe Jason Washburn. Pivotul american a încheiat primul duel cu Steaua în cifre de double-double, prin cele 15 puncte și 15 recuperări. Jason a stabilit astfel un record stagional la recuperări. Două zile mai târziu, a ieșit la rampă Nana Foulland, autor a 20 de puncte și 6 recuperări. A fost, de altfel, cel mai bun joc al lui Foulland în maioul trupei noastre.

Ultima dată când U-Banca Transilvania s-a deplasat la Sala Mihai Viteazu a fost în luna decembrie a anului trecut. Atunci, Rašić și compania au câștigat în campionat cu 81 la 73.

Încleștarea de miercuri va fi condusă de o brigadă alcătuită din Ciprian Stoica, Laurențiu Grigoraș și Șerban Rasoga. Eventualul joc patru va avea loc vineri, 3 mai.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

„După cum s-a văzut, Steaua este o echipă care își vinde scump pielea și sunt convins că își vor dori să câștige meciurile de acasă. Noi mergem la București cu gândul de a termina seria acolo. Trebuie să fim concentrați și să dăm tot ce avem mai bun pentru a câștiga primul meci”.

Parteneri