imagine articol

S-au stabilit grupele de calificare la CE 3x3

FIBA Europe a anuntat grupele de calificare pentru primul Campionat European de 3x3, care va fi gazduit de Bucuresti in perioada 5-7 septembrie 2014. Cele 32 de "nationale" care s-au inscris au fost distribuite in trei grupe de calificare, ce isi vor disputa meciurile in trei locatii diferite: in statiunea Zanka, Lacul Balaton (Ungaria), pe Stadionul Olimpic din Amsterdam (Olanda) si la Monumentul Libertatii din Riga (Letonia). Meciurile din grupe se vor disputa in perioada 2-3 august 2014. Echipele au fost impartite in cele trei grupe preliminarii in functie de ranking-ul 3x3 al tarilor la data de 30 aprilie 2014. La masculin, grupa de la Balaton va da primele 5 echipe calificate, cea de la Amsterdam va da alte patru echipe calificate (sau cinci, in cazul in care Romania se va clasa in primele 4), iar cea din Letonia va furniza celelalte sase echipe. In ceea ce priveste competitia feminina, Romania va juca in grupa de la Balaton, asadar aceasta va furniza sase echipe in cazul in care Romania se claseaza in primele 5.Ca o mentiune, desi federatia slovaca inca este suspendata, ea a fost inclusa in calificari, in speranta ca aceasta isi va rezolva problemele si va putea lua parte la competitie.Iata si componenta grupelor:Masculin:

  • GRUPA 1 (Zanka, Ungaria): Ungaria, Polonia, Lituania, Ger,ania, Spania, Elvetia, Slovacia, Ucraina, Belgia, Israel.
  • GRUPA 2 (Amsterdam, Olanda): Olanda, Romania, Turcia, Rusia, Andorra, Georgia, Suedia, Azerbaijan.
  • GRUPA 3 (Riga, Letonia): Letonia, Slovenia, Serbia, Estonia, Croatia, Cehia, Grecia, Italia, Danemarca, Irlanda, Macedonia, Tara Galilor.

Feminin:

  • GRUPA 1 (Zanka, Balaton): Ungaria, Romania, Franta, Elvetia, Azerbaijan, Lituania, Rusia, Slovenia, Ucraina.
  • GRUPA 2 (Amsterdam, Olanda): Olanda, Andorra, Spania, Polonia, Belgia, Italia, Grecia, Suedia.
  • GRUPA3 (Riga, Letonia): Letonia, Cehia, Germania, Estonia, Turcia, Israel, Slovacia, Irlanda, Tara Galilor, Macedonia.

Sursa foto si text: FIBA Europe

Parteneri