imagine articol

Pustozvonov: ”Ne dorim maximul în acest sezon!”

Înaintea dublei cu ciprioții de la Petrolina AEK Larnaca, vă propunem un scurt interviu cu unul dintre baschetbaliștii nou veniți la echipa noastră, ucraineanul Maxym Pustozvonov.
Primul meci din această dublă manșă va avea loc marți, la Larnaca, cu începere de la ora 19, iar joi, de la aceeași oră, va avea loc returul, la Sala Polivalentă.

u-bt.ro: Salut, Maxym! Pentru început, spune-ne dacă ai vreo poreclă.
Maxym Pustozvonov: Nu am avut până acum niciun fel de poreclă mai specială, numele meu întreg este Maxym și toată lumea mă apelează ”Max”, pentru că e simplu și scurt.

u-bt.ro: Ai evoluat pentru multe sezoane în Ucraina, unul dintre campionatele puternice ale Europei. Însă, în urma conflictului armat de acolo, o mulțime de jucători au ales să joace în altă parte, inclusiv tu. Cum este acum baschetul din țara ta natală?
Maxym Pustozvonov: Am jucat aproape toată cariera mea de până acum în Ucraina, în SuperLigă. Era un nivel foarte bun, cu echipe foarte puternice, precum Azovmash, Donetsk, Budivelnik, BC Kiev, Khimik, echipe care au jucat în permanență în fazele avansate ale întrecerilor europene. Însă, după război, mai mult de jumătate dintre aceste cluburi au dispărut. Din cauza situației existente în țară, nimeni nu mai investește în sport, este dat la o parte. Mai mult, șefii cluburilor rămase nu s-au înțeles între ei și astfel au luat naștere două ligi. Acesta a fost și motivul pentru care am ales să plec din Ucraina, să găsesc condiții mai bune, ligi mai bune pentru a juca baschet. În acest an, situația s-a mai îmbunătățit, s-au reunit din nou echipele în aceeași ligă, am văzut că au început din nou să semneze baschetbaliști străini, ceea ce înseamnă că ceva bani încep să fie.

u-bt.ro: Ai jucat de-a lungul carierei tale în EuroChallenge, EuroCup și VTB, iar acum ești în fața debutului unei noi competiții, Basketball Champions League, cu U-Banca Transilvania. Cum crezi va fi această întrecere?
Maxym Pustozvonov: Când analizezi loturile echipelor din Basketball Champions League, îți dai seama că este vorba de o ligă foarte puternică. În primul rând, avem ca obiectiv să ne calificăm în faza grupelor acestei competiții, iar pe urmă vom lua lucrurile pas cu pas, ne vom concentra la fiecare meci, să mergem cât de departe putem!

u-bt.ro: Ai jucat pentru echipa națională a țării tale la câteva ediții de EuroBasket. Așa cum știi, Sala Polivalentă va fi gazda unei grupe, ți-ar place ca în acea grupă să fie și Ucraina?
Maxym Pustozvonov: Bineînțeles că mi-aș dori acest lucru, pentru că orașul Cluj, Sala Polivalentă sunt grozave, iar atmosfera este mereu bună pentru baschet!

u-bt.ro: U-Banca Transilvania a avut un start bun de sezon. După eșecurile din City Cup, echipa a câștigat SuperCupa și primul meci din campionat. Care este obiectivul tău pentru acest sezon?
Maxym Pustozvonov: Ne dorim maximul în acest sezon, respectiv să fim campioni, să câștigăm Cupa României și să mergem cât mai departe posibil în Basketball Champions League!

u-bt.ro: Avem o școală de baschet cu multe echipe, sute de copii vor să învețe tainele baschetului la noi. Ce mesaj ai pentru ei?
Maxym Pustozvonov: Le transmit un lucru - orice ar fi, să nu se lase, să se antreneze din greu și le garantez că rezultatele vor veni!

u-bt.ro: Ce mesaj ai pentru fanii noștri?
Maxym Pustozvonov: În primul rând, le mulțumesc că există și că ne sprijină, vreau să le transmit că pentru noi sunt foarte importanți! Sper să îi vedem în număr cât mai mare în sală!

u-bt.ro: Spune-ne câte ceva despre tine, despre familia ta...
Maxym Pustozvonov: Nu sunt căsătorit, nu am copii. De asemenea, nu am avut nici frați sau surori, am fost singur la părinți. Se pare că totul a fost doar pentru mine, nu a trebuit să împart cu alții :)))

u-bt.ro: Cum ai început baschetul? Ai mai practicat și alte sporturi?
Maxym Pustozvonov: Nu o să credeți, dar tatăl meu a avut o legătură strânsă cu baschetul, a fost șoferul autocarului echipei de baschet din orașul meu! Eram, așadar, un copil care era pe teren și arunca la coș în pauzele dintre sferturi... Apoi, echipa a dat faliment, iar fostul antrenor al echipei a început să caute copii pentru școala sa de baschet. Așa, a ajuns și în clasa mea, aveam 8 ani, așa a început totul! Însă îmi amintesc că eram bun la înot și la karate.

u-bt.ro: Ce îți place să faci în timpul liber?
Maxym Pustozvonov: Când am acest timp liber, îmi place să mă uit la filme sau diverse show-uri și să citesc. Ultima carte pe care am citit-o a fost una foarte bună, Shantaram, de Gregory David Roberts.

u-bt.ro: Mulțumim pentru interviu și... baftă la Maxym!

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit