imagine articol

Prestație colectivă remarcabilă în duelul cu Dinamo

U-Banca Transilvania își continuă parcursul perfect din Liga Națională. Gruparea condusă de Mihai Silvășan a depășit-o sâmbătă seara pe Dinamo cu 101-90 și a ajuns la opt victorii consecutive în campionat. 

Croații din lotul echipei au luat startul meciului în propriile mâini, astfel că Darko Planinić și Karlo Žganec au dus scorul la 10-2 după patru minute. În rol și-a intrat și Patrick Richard, care a fructificat perfect contra-atacurile. Ofensiva noastră a funcționat perfect și chiar dacă americanul Cane a izbutit un buzzer beater, U-Banca Transilvania conducea după primul act cu 27-17.  

Dinamo a avut o apărare agresivă în sfertul secund, care ne-a pus reale probleme. În plus, Milutinović și-a reglat tirul de la mare distanță, trecându-i pe bucureșteni în avantaj, 31-32. Richard și Vida ne-au scos din faliment imediat, americanul izbutind inclusiv un coș de trei puncte în ultima secundă de atac. Prima repriză a fost încheiată la înălțime de Donatas Tarolis, care a plutit peste oponenții dinamoviști și a zguduit panoul cu un slam-dunk, 49-40. 
Revenită de la cabine, U-Banca Transilvania a controlat soarta întâlnirii. Darko Planinić a fost peste tot pe teren și a făcut spectacol. După ce i-a administrat un capac lui Ousmane Barro, croatul a alergat în atac și a înscris imediat. Donatas Tarolis și Keron Johnson și-au dus la bun sfârșit misunea ofensivă, furnizând puncte. În ciuda încercărilor lui Masters, ardelenii nu au întâmpinat emoții în a bifa un nou rezultat pozitiv. 

DONATAS TAROLIS, jucător U-Banca Transilvania:

”A fost un meci dificil pentru noi, Dinamo s-a luptat din greu și a jucat bine. Am răspuns în aceeași măsură, ne-am bătut pentru fiecare minge și așa am obținut victoria. Nu a fost greu să găsim energie după partida cu Enisey, vrem să câștigăm fiecare meci. Cu acest gând intrăm pe teren, ne cunoaștem adversarii și vrem victorii”

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

”A fost un meci cu multe puncte marcate, ei au venit aici să lupte și au jucat agresiv. Am avut momente în care nu am știut cum să răspundem la agresivitatea lor, însă per total ne-am făcut treaba. Evident, în apărare puteam face lucrurile mai bine. Au fost momente în care ei ne-au taxat, dar victoria e victorie. Mă bucur că am obținut-o și mergem mai departe, gândindu-ne la meciul cu Pitești de miercuri.”

U-Banca Transilvania - Dinamo Știința București 101-90 (27-17, 22-23, 25-25, 27-25)

Parteneri