imagine articol

Paul Chetreanu, antrenor secund

Paul Chetreanu va fi noul antrenor secund al echipei.  Fostul jucator al echipei noastre, retras din activitatea sportiva in urma unei accidentari, va fi antrenorul secund a lui Dorin Pintea.

Pentru fanii "U" BT Mobitelco, am realizat un scurt interviu.

Reporter: Cu ce ganduri incepi o noua etapa din viata ta, cea de antrenor secund?

Paul Chetreanu: Sincer, nu doresc sa am asteptari mari. Ma confrunt cu ceva nou in viata mea si mi-as dori, cu siguranta, un rezultat cat mai bun anul acesta alaturi de echipa, intr-o alta pozitie. Este o noua etapa din viata pe care o privesc cu ambitie,  curiozitate,  si profesionalism si voi incerca sa fac tot ceea ce tine de mine pentru a fi alaturi de echipa si sa o ajut in orice mod imi va sta in putinta, de la nivelul baschetbalistic pana la cel mental.

Reporter: A fost greu sa iei aceasta decizie de a reveni in baschet, dupa aproape un an de absenta din sala?

Paul Chetreanu: Baschetul a fost, este si va ramane in sufletul meu ca o magie, ca un microb, iar daca te-ai infestat nu mai poti scapa de el. Decizia de a ma rupe pentru o perioada de baschet nu a fost una usoara, insa simteam nevoia sa imi iau timpul necesar pentru mine, pentru ca apoi sa pot lua o decizie buna in legatura cu viitorul meu. Chiar daca, pe langa baschet, mi-am cladit un alt drum, ca psihoterapeut, ceea ce imi place enorm, cred ca adaugand si iubirea pentru baschet ma face sa fiu complet si echilibrat din punct de vedere emotional. De asemenea, oamenii care vor fi la echipa in acest sezon, Silva, Bobo Pintea, Meda, Ciuia, Mircea, Popica si ceilalti din cadrul clubului au fost un factor important in decizia de a reveni in cadrul echipei. Ei sunt oamenii alaturi de care am crescut si m-am format. De asemenea, consider ca daca ai primit ceva din partea unui sistem, e frumos sa si impartasesti si sa oferi ce ai mai bun inapoi. Oricum, cred ca cea mai grea decizie a fost sa ma opresc din activitatea sportiva si sa accept faptul ca prima accidentare din cariera mea va fi si ultima. Toate incercarile celor din conducerea clubului si a lui coach Niksa Bavcevic, carora le multumesc pentru implicare si sustinere, au fost din pacate in zadar. M-au trimis la diferite centre medicale, la excelente centre de recuperare pentru a incerca sa ma vindece, insa din pacate in cazul meu nu s-a mai putut face nimic. In viata, unele lucruri trebuie luate asa cum sunt si atunci cand ai facut tot ceea ce tine de tine pentru a le schimba si nu mai vezi nici o alta alternativa in ele, atunci trebuie sa ai puterea sa spui stop.

Reporter: Conducerea clubului a declarat ca iti va oferi orice functie iti doresti in cadrul clubului. Aceasta este pozitia pe care ai dorit-o?

Paul Chetreanu: Nu conteaza ce functie am primit sau am ales sa primesc. Stiti, exista o vorba: "Da-i omului putere pentru a vedea cine este cu adevarat". Eu nu rezonez deloc cu aceasta idee! Daca as fi fost baiatul cu apa la echipa, tot acelasi as fi fost. Nu o functie te face sa fii ceea ce esti. Eu voi ramane tot acelasi Paul care se bucura de fiecare moment bun al echipei si incearca sa adune oamenii, atunci cand acestia sunt cu moralul la pamant. Chiar nu ma intereseaza functia, important este sa fim uniti ca o familie si sa ne sustinem unul pe celalalt in toate momentele prin care trecem, fiindca fiecare tragem la aceasi caruta.

Reporter: Care vor fi principalele tale atributii in cadrul echipei?

Paul Chetreanu: Impreuna cu Bobo Pintea, vom incerca sa facem o tactica cat mai propice pentru stilul de jucatori pe care am ales sa ii aducem la echipa, astfel incat fiecare sa isi stie rolul in angrenaj si fiecare sa fie multumit cu ceea ce este in aceasta echipa. De asemenea, voi ajuta la scouting si la analiza in detaliu a jocului propriu, ce nu merge bine, ce ar trebui schimbat, astfel incat sa putem juca un baschet cat mai de calitate si care, in final, sa aduca si rezultate pozitive pe Valea Somesului. Voi incerca sa introduc si elemente psihologice noi in cadrul echipei, pentru imbunatatirea performantelor fiecarui jucator si voi incerca sa fiu alaturi si de cei care se confrunta cu probleme si in afara terenului, deoarece, pe langa baschet, fiecare om are si o viata personala care, cateodata, poate fi un factor important in evolutiile lui pe terenul de baschet.

Reamintim faptul ca echipa va incepe pregatirile pentru sezonul 2013 - 2014 joi, 1 august. Vom anunta in timp util ora si locul unde va avea loc primul antrenament al echipei sub comanda lui Dorin Pintea si Paul Chetreanu.

Parteneri