imagine articol

Parchet de NBA în BTarena.

Meciul de miercuri, dintre U-Banca Transilvania și KB Rahoveci, este unul special: se va juca prima dată pe noua pardoseală Connor Sports din BTarena. Sala clujeană devine astfel verișoară primară cu cele din NBA. Sunt 14 săli din campionatul profesionist nord-american unde sunt montate suprafețe Connor Sports. Campioana Golden State Warriors, celebra Boston Celtics sau Brooklyn Nets - iată doar câteva dintre echipele care își dispută meciurile pe acest tip de pardoseală și care s-ar simți la Cluj ca acasă. Mai adăugăm și 150 de echipe de baschet ale unor universități din SUA.

Să nu privim doar spre NBA. Acest tip de parchet s-a folosit la Jocurile Olimpice de la Rio, se știe deja că se va utiliza și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, anul viitor. Recent a avut loc Campionatul Mondial de baschet masculin din China. Și ce credeți? În toate sălile s-a jucat pe suprafață Connor Sports, partener oficial al FIBA.

Parchetul modular produs în Statele Unite ale Americii este din lemn de arțar și permite montarea/demontarea rapidă. Are un design creat special pentru sala din Cluj, cu tricolorul României stilizat. El poate fi completat pentru a permite disputarea unor întâlniri de handbal. Durabilitatea pardoselii este de-a dreptul spectaculoasă: peste 20 de ani.

S-a schimbat parchetul, dar și panourile. Noile sisteme de baschet din BTarena sunt și ele de cea mai înaltă calitate. Schelde Sports, din Olanda, este furnizorul. În China, luna trecută, Ricky Rubio și Marc Gasol au înscris exact la acest tip de panouri. Modelul Super SAM 325 este creme de la creme în domeniu. Are o sumedenie de dotări gândite pentru a fi manevrabil, ușor de instalat, dar și pentru a-i proteja pe baschetbaliști de accidentări.

“BTarena și-a propus permanent să aibă dotări la cele mai înalte standarde, astfel încât să facă față concurenței acerbe de pe piața evenimentelor sportive cu toate sălile multifuncționale din Europa Centrală și de Est. Prin achiziția parchetului și a panourilor am urcat foarte sus în top. Trebuie să mulțumim Primăriei și primarului Emil Boc pentru că ne-au sprijinit în acest demers”, a spus Ionuț Rusu, directorul general al BTarena.

Așadar, U-Banca Transilvania și KB Rahoveci au privilegiul de a inaugura noua pardoseală Connor Sports și nu putem decât să sperăm că Planinic, Kuti și colegii lor vor marca multe coșuri la panourile Schelde Sports. Ne vedem la ora 19.

Parteneri