imagine articol

Ousmane Barro: ”Trebuie să fim pregătiți pentru un lung sezon de luptă!”

Ousmane Barro, unul dintre jucătorii de bază care au pus umărul la succesele de sezonul trecut va face parte din lotul U-Banca Transilvania și pentru noul sezon. Care sunt impresiile lui ”Ouzzy” despre viitorul sezon aflăm în următorul interviu:

u-bt.ro: Salut, Ouzzy! Revii la Cluj-Napoca după un sezon excelent, încununat cu trei trofee - SuperCupa, Cupa României și titlul de Campioni Naționali.
Ousmane Barro:
Salut! Este bine să revin aici, la această echipă, mă simt bine în această postură. Este adevărat, nu este aceași echipă față de cea care a încheiat sezonul, însă sunt bucuros că sunt aici.

u-bt.ro: Când ai venit de la Târgu Mureș, spuneai că abia aștepți să joci din nou cu Adamovic, Dykes și Jucan. Acum, ei nu mai sunt la echipă. Ce părere ai despre noua U-Banca Transilvania?
Ousmane Barro:
Pentru mine, faptul că jucasem cu ei la Mureș a fost un lucru bun când am venit la Cluj. Acum, este o echipă nouă, trebuie să învățăm fiecare despre ceilalți, vom vedea cum va fi...

u-bt.ro: Se pare că în acest an vor fi mai multe echipe solide în ligă, Pitești, Mureș și Timișoara arată bine și, bineînțeles, Oradea, Sibiu și Steaua sunt puternice, ca întotdeauna. Cum va fi pentru noi să ne apărăm trofeele în aceste condiții?
Ousmane Barro:
Dintre toate echipele din ligă, noi vom avea cea mai dificilă misiune, pentru că noi suntem cei pe care toți competitorii din ligă vor să îi învingă! Toată lumea va dori să ne distrugă! Prin urmare, trebuie să fim pregătiți pentru un lung sezon de luptă!

u-bt.ro: Programul de pregătire este pus la punct, avem câteva meciuri amicale în această perioadă. Cât timp crezi că este nevoie ca această echipă să ajungă să joace cel mai bun baschet al ei?
Ousmane Barro:
Nu cred că se poate vorbi despre un timp limită pentru a atinge cel mai bun nivel de joc. Depinde de sacrificiul pe care fiecare jucător în parte îl va face pentru binele echipei.

u-bt.ro: Sezonul trecut a fost unul excelent, însă toată lumea spera la mai mult în cupele europene, mai ales în Champions League. Ce părere ai despre acest sezon de BCL?
Ousmane Barro:
Este o competiție bună pentru orice echipă. Bineînțeles, trebuie întâi să ne calificăm în sezonul regulat pentru a considera că este bună și pentru noi. 

u-bt.ro: Bosna Sarajevo sau Ludwigsburg, ce adversar preferi pentru primul joc?
Ousmane Barro:
Nu cred că este important cu cine jucăm. În primul rând, trebuie să trecem de acest adversar, apoi să ne calificăm în sezonul regulat, abia pe urmă putem să ne gândim la alte obiective pe care să ni le trasăm.

u-bt.ro: Sezonul trecut am jucat peste 50 de meciuri, se pare că și acest sezon va fi la fel. Ce preferi, două meciuri în fiecare săptămână sau un program mai puțin încărcat?
Ousmane Barro:
Sincer, două meciuri pe săptămână este mai bine, pentru că înseamnă că avem mai puține antrenamente :))

u-bt.ro: Am avut parte din plin de sprijinul fanilor, mai ales în a doua fază a campionatului, în Sala Sporturilor ”Horia Demian”. Crezi că vom putea umple și Sala Polivalentă?
Ousmane Barro:
Atmosfera din Sala Sporturilor ”Horia Demian” a fost una fantastică! Dacă vom reuși să umplem și Sala Polivalentă și să avem aceași atmosferă, va fi ceva nemaipomenit!

u-bt.ro: Ai un mesaj pentru fani?
Ousmane Barro:
Le mulțumesc pentru sprijinul de care am avut parte și sper ca noul sezon să fie unul cu mult mai bun!

u-bt.ro: Cunoști bine baschetul românesc și baschetbaliștii autohtoni. Ce șanse crezi că avem în Grupa C a EuroBasket 2017, ce se va disputa la Cluj-Napoca?
Ousmane Barro:
Baschetul este un joc în care depinde foarte mult starea de moment a celor două adversare, astfel încât toată lumea are șansa ei...

u-bt.ro: E important pentru Cluj-Napoca faptul că găzduiește un eveniment de o asemenea anvergură?
Ousmane Barro:
Da, eu așa cred. Este un bun prilej pentru orașul Cluj-Napoca să se promoveze și este o ocazie bună și pentru baschetul românesc de a se face cunoscut.

u-bt.ro: Mulțumim și spor la treabă!
Ousmane Barro:
Mulțumesc și eu!

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit