imagine articol

Ousmane Barro: ”Este o onoare să joc aici!”

Continuăm seria interviurilor cu jucătorii echipei noastre de seniori. Astăzi este rândul lui Ousmane Barro să ne dezvăluie câte ceva din viața și experiența sa profesională.

u-bt.ro: Știm că porecla ta este ”Ouzzy”, cel puțin așa te știu fanii baschetului românesc. Mai ai și alte porecle?
Ousmane Barro: Într-adevăr, ”Ouzzy” este cea mai cunoscută poreclă pe care o am. Mai mult chiar, cei mai mulți cred că de fapt numele meu este ”Ouzzy”. Sunt, însă, și oameni care îmi spun ”Ous” sau ”Ousmannee”.

u-bt.ro: Ousmane Barro, noul jucător al U-Banca Transilvania. Cum ți s-a părut știrea asta?
Ousmane Barro: U-Banca Transilvania este una dintre echipele de top din liga românească. Această echipă are câțiva jucători de mare valoare, deci pentru mine este o onoare că am ajuns să joc aici!

u-bt.ro: Spune-ne câteva cuvinte despre familia ta.
Ousmane Barro: Fac parte dintr-o familie foarte numeroasă, care este împrăștiată în mai multe țări - Senegal, Italia, Franța, Statele Unite ale Americii :)

Thumbnail

u-bt.ro: Ești născut în Dakar, Senegal. Pentru români, Dakarul este cunoscut mai ales datorită faimosului raliu Paris - Dakar. Cum este baschetul în orașul și țara ta?
Ousmane Barro: Baschetul crește încet-încet, însă în continuare sportul care domină este fotbalul.

u-bt.ro: Ai absolvit un colegiu american bun, Marquette. Într-un interviu dat înainte să părăsești SUA spuneai că tot ce îți dorești în carieră este să fii un bun jucător de echipă și... zece recuperări pe meci! Ce îți dorești acum de la viitor?
Ousmane Barro: Îmi doresc să am un sezon excelent, atât din punct de vedere individual, cât și colectiv. Îmi doresc, de asemenea, să devin campion la finalul acestui sezon!

u-bt.ro: Ai un record interesant în campionatul Ungariei. Când jucai pentru Szolnoki Olaj, într-un meci cu Falco ai înscris 45 de puncte și ai avut, bineînțeles, zece recuperări. Ai jucat singur în acel meci? :)
Ousmane Barro: Cum să vă spun, a fost acel gen de meciuri pe care trebuie să îl câștigi orice ar fi! Aveam nevoie să câștigăm acel meci și pe următorul pentru a accede în playoff. Cineva trebuia să înscrie mult, 35 sau 45 de puncte și se pare că am fost eu cel norocos care a înscris 45 :)

u-bt.ro: Ai avut o scurtă ”escapadă” în campionatul Japoniei, la Link Tochigi Brex.
Cum este baschetul acolo?

Ousmane Barro: Pentru mine a fost o experiență foarte bună. În Japonia se lucrează cu foarte multă disciplină și cu o dedicare pe care nu le-am mai văzut în viața mea. Nivelul baschetului este, să spun, decent, pentru că fiecare echipă are voie doar doi străini, dintre care doar unul poate fi pe teren.

u-bt.ro: Ai peste 100 de jocuri în Liga Națională, ce crezi despre campionatul nostru?
Ousmane Barro: Cred că echipele sunt tot mai puternice an de an, ceea ce este un lucru benefic pentru competiție. În ultimii ani, echipele au și șansa de a deveni campioane, nu doar să se lupte pentru locul al doilea :)

u-bt.ro: Ești în țara noastră din 2013, cum te descurci cu limba română?
Ousmane Barro: Aoleu! Lucrurile pe care le-am învățat în limba română nu le pot reproduce aici, la tv sau la radio :))))

u-bt.ro: Avem o mulțime de copii care învață baschet în cadrul clubului nostru. Ai un mesaj pentru ei?
Ousmane Barro: Să muncească mai mult decât oricine! Să fie modești și respectuoși, dar să viseze lucruri mari, pe principiul ”visează până când visul ți se împlinește”!

u-bt.ro: Mulțumim, Ouzzy! Mult succes în noul sezon!

Parteneri