imagine articol

Obținem o victorie în deplasare și vom juca cu titlul pe masă la Cluj-Napoca!

Meciul a avut o miză importantă, dovadă fiind presiunea vizibilă în jocul ambelor formații. S-a înscris puțin în primul sfert, unul în care U-Banca Transilvania a încercat să aibă grijă la posesie și să îi întâmpine pe adversari cu o apărare agresivă. Introdus din nou ca titular, David Lăpuște a avut sarcina de a-l apăra pe Erick Neal. Tânărul nostru jucător a acumulat rapid trei faulturi, dar s-a remarcat cu un euro-step spectaculos și apoi l-a determinat pe Neal să comită a doua greșeală personală.

 

Mai târziu, Emi Cățe ne-a desprins la 14-17, acela fiind și scorul actului întâi, în condițiile în care brigada de arbitri a revăzut ultima acțiune a lui Cătălin Baciu. În cele din urmă, reușita pivotului nu a fost validată. Sfertul doi l-am inaugurat cu două coșuri de trei puncte, Cristian Achim solicitând imediat time-out. I-am forțat pe bihoreni să rateze din spatele semicercului, dar și să piardă mingi. Drept urmare, Meindl ne-a distanțat la 16-27. Totodată, Karel Guzman a scăpat singur cu coșul și a zguduit panoul pentru 25-36. Clujenii s-au menținut la cârma jocului și la pauză, când tabela indica 29-38.

 

Am deschis repriza secundă cu alte două triple, semnate de Karel Guzman și Patrick Richard, 32-44. Oradea a răspuns tot de la mare distanță prin Donatas Tarolis, numai că ne-am păstrat luciditatea și am marcat în momentele cheie. Guzman a izbutit un fault-coș, 40-52. Împinsă la spate de public, CSM CSU Oradea a pus umărul la un parțial de 7-0 și s-a apropiat la 47-52. Imediat, Karel a croșetat defensiva adversarilor și a adăugat încă două puncte. Meindl și-a trecut în cont un coș important în economia jocului, distanțându-ne la 49-57. 

 

Holt a scăpat singur cu panoul și i-a ajutat pe orădeni să vină la patru lungimi, 56-60. N-am putut să marcăm în replică, așa că Ogden a strâns situația pe tabelă, 58-60. N-am cedat, iar Meindl, atent la propria sa aruncare, a recuperat mingea și a reușit un slam-dunk, 60-66. La fel s-a întâmplat și în cazul lui Stipe, care s-a poziționat eficient și a trimis mingea în coș, 60-68. Ecartul nostru a crescut după ce am fructificat perfect tranziția ofensivă, Jalen Jones fiind la finalizare, 60-70. 

 

Meindl a produs o intercepție și tot el a scos un fault antisportiv, 60-73.  Am gestionat perfect și posesia, Gordic depășindu-i pe orădeni, 60-75. Meindl a luat meciul în propriile mâini în ultimele minute, făcând ca tabela să indice un avantaj de 18 puncte al alb-negrilor. Cu alte cuvinte, grație efortului colectiv și a consistenței, U-Banca Transilvania a realizat un run de 0-17 care a pus capăt partidei. La ultimul fluier, tabela a indicat 62-81.

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

A fost un meci pe care l-am început foarte bine. În mare parte l-am controlat, iar în sfertul trei a existat un moment extrem de important din punct de vedere mental. Ei au revenit, au avut toată sala în spate, dar am reușit niște faze bune. În consecință, nu s-a mai pus problema învingătoarei în ultimele trei minute. E foarte important că am obținut o victorie în deplasare, însă momentan e atât, un succes în deplasare. Nu ne asigură nimic victoria de astăzi. Trebuie să rămânem concentrați, sunt convins că echipa din Oradea va veni cu orgoliul rănit, hotărâtă să ne învingă. Când joci cu spatele la zid, dai tot ce ai mai bun din tine. Trebuie să fim pregătiți și să reacționăm ca atare, să ne concentrăm întâi la fiecare posesie, nu la rezultatul final. Când primești 62 de puncte, poți spune că defensiva a fost extraordinar de bună. Am încercat să nu le lăsăm aruncări ușoare și să nu se hrănească din energia publicului. 

 

Patrick Richard, căpitan U-Banca Transilvania 

 

Am luptat din greu să obținem această victorie, în condițiile în care Oradea nu a pierdut un meci acasă un an întreg. E dificil să câștigi, atmosfera e încinsă. În ciuda victoriei, noi încă nu ne-am îndeplinit obiectivul. Am câștigat doar trei meciuri, mai avem o partidă. Mergem acum acasă și începem să ne pregătim de jocul VI. Am rezistat chiar și atunci când ei s-au apropiat. Ne-am calmat și am dus la bun sfârșit mai multe acțiuni. Am rezistat la presiunea pusă de publicul lor și am fost consistenți. Poate că pare ușor să obții un succes aici, însă nu e deloc așa. Mulți jucători din vestiar am trecut prin asemenea situații și nu ne vom relaxa. Ei vor să câștige la fel de mult ca noi. Vom lua posesie după posesie și vom da totul acasă! 

HAIDE "U"
12
#
Player
MIN
PTS
2FG
3FG
FG
FT
TREB
AST
EFF

Parteneri