imagine articol

Obținem a doua victorie în fața celor de la CSM CSU Oradea

U-Banca Transilvania a ieșit din nou învingătoare în fața celor de la CSM CSU Oradea. Gruparea noastră s-a impus la mare luptă, scor 85 la 83. Meciul s-a desfășurat la BTarena în cursul serii de sâmbătă, 3 octombrie.

Bihorenii au început mai bine jocul și au condus după primul sfert cu 24 la 20. Giordan Watson și Aaron Broussard au orchestrat jocul formației orădene, care a condus și la pauză, scor 52 la 47. După 20 de minute, Broussard înscrisese chiar 16 puncte.

În repriza a doua, evoluția baschetbaliștilor clujeni a fost mult mai consistentă. Andrija Stipanović a furnizat puncta în spațiul de trei secunde, în timp ce Gregory Vargas a imprimat viteză acțiunilor ofensive și a depășit adesea defensiva adversarilor. Drept urmare, la finalul actului trei, U-Banca Transilvania conducea cu 68 la 65.

În actul decisiv, cele două formații au mers cap la cap, însă elevii lui Duško Vujošević și Mihai Silvășan au gestionat mai bine situațiile decisive, impunându-se la distanță de o possie.

Andrija Stipanović a totalizat 19 puncte, 2 pase decisive și o recuperare. Gregory Vargas a izbutit 14 puncte, 5 recuperări și tot atâtea pase decisive. Patrick Richard și Nandor Kuti au reușit câte 12 puncte fiecare. În fine, Justin Edwards a ieșit în evidență prin 7 puncte, 5 assist-uri și 3 recuperări.

Mihai Silvășan, antrenor principal:

Este mai puțin importantă victoria decât jocul nostru. Noi am încercat, din punct de vedere mental, să trecem peste evoluția cu Igokea. Nu suntem deloc mulțumiți că am ratat calificarea în grupele Basketball Champions League, dar viața merge mai departe. Urmează două obiective importante pentru noi: Cupa României și campionatul național. Azi am jucat după sistemul din Cupa României, cu doi români în teren, dintre care unul Under 23, atât noi cât și Oradea. Pot să zic ca suntem mulțumiți de cele două partide, mai puțin de prima jumătate a meciului de azi, în care atitudinea și intensitatea cu care am evoluat în apărare au cam lăsat de dorit. După pauză am revenit din acest punct de vedere. După cum s-a și văzut în jocul nostru, am avut mai multe puncte ușoare pe tranziție, asta fiind datrită apărării. Mă bucur că nu au fost accidentări, mă bucur că am câștigat, chiar dacă au fost două meciuri amicale. Urmează pentru noi încă două meciuri de pregătire la Sibiu, în cadrul turneului Elemer Tordai, după care ne pregătim pentru turneul de calificare din Cupa României. Meciurile fără fani sunt ca antrenamentele. Evident, fanii ne motivează în plus la fiecare meci de acasă, mai ales când avem 3000-4000 de oameni în sală care ne împing de la spate și ne ajută foarte mult. Dar acestea sunt vremurile, trebuie să găsim soluții la orice situație și trebuie să dăm tot ce este mai buni din noi și în aceste condiții.

Gregory Vargas, jucător U-Banca Transilvania:

Am simțit că devenim o echipă tot mai bună. Am jucat bine, am jucat diferit față de meciul de ieri. Oradea a intrat in joc cu o altă atitudine. La început, noi am jucat cu mai puțină intensitate, dar în a doua jumătate am intrat mult mai agresiv. Am luptat ca o echipă, am luptat pentru fiecare minge și cred că acesta a fost avantajul care ne-a adus victoria.

Parteneri