imagine articol

Noul sezon începe în 15 septembrie, cu SuperCupa României

U-Banca Transilvania va debuta în noul sezon competițional pe 15 septembrie, cu jocul din SuperCupa României. Echipa noastră, câștigătoare a Cupei României, va da piept cu campioana României, CSM CSU Oradea. Meciul se va disputa într-o singură manșă, într-o locație ce va fi stabilită în perioada următoare.

Liga Națională 2016-2017 va cuprinde tot 12 echipe, sistemul de desfășurare rămânând neschimbat (prima fază - tur-retur fiecare cu fiecare, faza locurilor 1-6 și 7-12 tur-retur fiecare cu fiecare și play-off, respectiv play-out). Startul în Liga Națională va fi dat pe 19 septembrie.

Cupa României are, însă, un sistem de desfășurare modificat, în sensul că echipele angrenate în cupele europene, adică CSM CSU Oradea, BC Mureș Târgu Mureș, Steaua CSM EximBank București și U-Banca Transilvania nu vor mai evolua în prima manșă. Celelalte echipe din campionat vor disputa o primă manșă eliminatorie (tur-retur), câștigătoarele urmând să evolueze în Turneu Final 8 alături de reprezentantele în cupele europene. Acest turneu se va desfășura în sistem eliminatoriu. Așadar, echipa noastră va juca în Cupa României abia în acest turneu final, care va avea loc în februarie 2017.

În funcție de competiția în care va evolua echipa noastră (FIBA Europe Cup sau Champions League), vom publica sistemul competițional și datele de disputare ale jocurilor europene.

Parteneri