imagine articol

Ne luptăm eroic, însă pierdem pe final meciul cu Umana Reyer Veneția

Baschetbaliștii noștri au dat dovadă de un impresionant spirit de luptă marți seara, când au întâlnit-o pe Umana Reyer Veneția. Susținuți de zeci de fani sosiți în Italia de la Cluj-Napoca, alb-negrii au revenit de la -16 puncte, dar au pierdut dramatic pe final. A fost 95-90 pentru vișinii, care au înregistrat a șaptea victorie stagională.

 

Mihai Silvășan se aștepta ca defensiva adversarilor să fie una exactă, în condițiile în care Reyer a strălucit până acum la acest capitol. Din nefericire, în ciuda schemelor gândite, clujenii n-au putut să spargă apărarea amfitrionilor. Ba mai mult, Reyer ne-a copleșit printr-o serie de aruncări de la distanță. Derek Willis a marcat pentru 11-2, apoi Jordan Parks și-a desprins colegii la 23-12. În cele din urmă, sfertul inaugural s-a încheiat 25-17 în favoarea grupării din Veneția. 

 

Jason Granger a orchestrat perfect atacul formației sale, punându-și în valoare coechipierii. Pe parcursul actului secund, Amedeo Tessitori și-a distanțat echipa la 37-21, semn că U-Banca Transilvania va ceda clar repriza întâi. Reveniți pe parchet, Richard și compania au evoluat cu mai mult elan. Kasey Shepherd a adus energie prin reușita sa, 54-47, apoi Meindl a luat disputa în propriile mâini. Brazilianul și-a găsit loc printre oponenți și a izbutit pătrunderi spectaculoase. Ulterior, am egalat prin tripla aceluiași Meindl, 67-67, tehnicianul italienilor solicitând imediat time-out. 

 

U-Banca Transilvania a menținut un nivel ridicat al jocului, fiecare baschetbalist luptând până la ultima picătură de energie. Eforturile au dat roade, așa că am preluat conducerea, 71-72. Din nefericire, o serie de erori i-au pus din nou pe italieni în avantaj. Nu am renunțat, iar Stipe a egalat la 80. Încă o dată nu am putut să rămânem la cârma încleștării, în ciuda determinării remarcabile. La fel ca la EuroBasket 2022, Marco Spissu a fost decisiv pe final, marcând un coș din spatele semicercului. Astfel, Reyer a bifat un rezultat pozitiv. 

 

Léo Meindl a totalizat 15 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, pe când Andrija Stipanović s-a evidențiat prin 15 puncte, 3 recuperări și 3 assist-uri. Kasey Shepherd și Stefan Birčević au avut câte 13 puncte fiecare. 

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania 

 

În primul rând, vreau să îi felicit pe cei de la Veneția. Cred că a fost un meci frumos de privit, cu multe puncte. Din păcate, nu am putut să completăm revenirea și să rămânem puternici din punct de vedere mental. Am condus, dar nu ne-am menținut în acea poziție. Sunt mândru de jucătorii mei, de felul cum au evoluat în a doua repriză și de faptul că au arătat ca o echipă. Aceasta trebuie să fie în permanență mentalitatea noastră. Pe final am făcut anumite greșeli și am permis o serie de aruncări, din cauza lipsei de concentrare. Acolo s-a făcut diferența. Mergem mai departe, ne așteaptă alte meciuri și păstrăm șanse de calificare. Le mulțumim fanilor care ne-au însoțit la Veneția, ne-au impresionat prin prezența lor atât de numeroasă și i-am simțit aproape, ca de fiecare dată. 

HAIDE "U"
15

Parteneri