imagine articol

Nana Foulland: „Avem în memorie înrângerea cu Oradea din semifinale, aşa că vrem să ne luăm revanşa”

U-Banca Transilvania a luat pulsul Play-Off-ului cu o serie împotriva Stelei. Gruparea lui Mihai Silvășan s-a impus cu 3-0 la general și își va măsura forțele în semifinale cu formația campioană, CSM CSU Oradea. Prezent la o conferință de presă premergătoare confruntărilor, Nana Foulland a vorbit despre evoluția trupei sale, precizând că partidele vor fi de foc. Chiar și așa, americanul știe care poate fi atuu-ul clujenilor și mărturisește că vrea un titlu.

Nana, aţi trecut de Steaua în prima serie de Play-Off. Urmează semifinala cu CSM CSU Oradea, cum simţi echipa?

Simt că traversăm o perioadă bună. Ne pregătim pentru un test important, în faţa celor de la Oradea. Reglăm ultimele aspecte din punct de vedere defensiv şi ofensiv. Este deja un fel de rutină pe care trebuie să o facem, pentru a fi pregătiţi să obţinem o nouă victorie.

Ce părere ai despre nucleul avut la dispoziţie de CSM CSU Oradea?

Sunt o echipă bună, care nu face multe greşeli. Niciodată nu se bat singuri, deci trebuie să îi învingem noi. Va fi o provocare dificilă şi îi respectăm mult.  Încă avem în memorie acea înfrângere, din semifinala Cupei României. Vrem să ne luăm revanşa!

Ce puncte forte ai remarcat în jocul CSM-ului?

Ei joacă bine împreună şi beneficiază de baschetbalişti importanţi. De exemplu, conducătorul lor de joc îşi duce la bun sfârşit sarcinile de pe teren. Îşi pune în valoare coechipierii, iar pivoţii sunt mobili, pot să arunce de trei puncte. Au un lot echilibrat.

Din acest punct de vedere, va fi dificil de oprit pivotul Dragan Zekovic?

Da, jucătorii de acel gen sunt greu de apărat. Va fi o provocare şi nu îţi permiţi prea multe greşeli. Totuşi, echipa trebuie să îl oprească.. La fel, toţi jucătorii trebuie să îi oprim pe orădeni. Nu este vorba doar despre un singur jucător. Defensiva noastră colectivă trebuie să fie bună.

S-a văzut un progres în evoluţia ta, în special în seria cu Steaua. Ce aspecte au funcţionat în jocul tău?

Întregul merit le aparţine colegilor mei. Ei m-au găsit întotdeauna liber în spaţiul de trei secunde. Cam la asta se rezumă totul. Ei s-au bazat pe mine, mi-au dat încredere. Le mulţumesc că m-au ajutat să joc bine.

Reprezintă un avantaj faptul că începem semifinala pe teren propriu?

Cu siguranţă! Terenul propriu ne conferă un avantaj, suntem obişnuiţi să jucăm aici. Sunt bucuros că avem avantajul terenului propriu.

Eşti pe punctul de a încheia primul tău sezon ca baschetbalist profesionist. Ce ar însemna să iei vacanţa cu un titlu de campion?

Au fost nişte luni distractive, în care am muncit mult. Am fost dedicat, concentrat şi cred că m-am adaptat bine. La început, mi-a fost mai dificil în Israel, dar apoi am venit aici. Toată lumea m-a primit cu braţele deschise şi îmi doresc titlul. Muncim cu toţii și acest lucru o să se vadă.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit