imagine articol

Muntean prefateaza derbiul

Autor: Cristi FLOREA, Monitorul de Cluj

U Mobitelco si CSU Atlassib se intilnesc, simbata, in derbiul Ardealului

Dupa doar o jumatate de an petrecut in liga secunda la Gladiatorii Cluj, Florin Muntean, fost component al nationalei Under 20, dar si al echipei Gaz Metan Medias, a facut, din nou, pasul in prima liga.
De aceasta data la U Mobitelco. Cum simbata, echipa sa va intilni CSU Atlassib in ceea ce se asteapta a fi marele derbi al Ardealului, jucatorul a prefatat confruntarea. "Va fi un meci foarte greu pentru ambele echipe. Eu pot spune ca sint obisnuit cu astfel de derbiuri. Inainte era derbiul judetean, cu Gaz Metan, acum e derbiul Ardealului, intre formatiile cu cea mai mare traditie din tara. Am facut studiu video si cred ca va fi un scor strins. Sibienii practica un joc in viteza, de multe ori cu un pressing sufocant, dar au si ei parti negative, pe care le putem fructifica. De asemenea, si noi, aici la Cluj, avem aspecte ale jocului care nu functioneaza asa cum trebuie. Am facut studiul video inclusiv al meciului nostru cu Dinamo si in care am incercat sa ne observam greselile, pe care sper sa nu le mai facem, pentru ca altfel ne va fi foarte greu. Una peste alta, cred ca va fi un meci deschis oricarui rezultat", spune Florin Muntean.

Isi asteapta rindul

Desi era convins inca din momentul in care a semnat pentru Mobitelco ca ii va fi foarte greu sa prinda un loc de titular in scurt timp, Muntean zice ca e rabdator si asteapta sa confirme. "E normal sa fiu creditat cu sansa a treia la un loc de titular. Avem doi fundasi cu mai mare experienta in lot. E vorba de Gibson si Milacic, care a venit in aceasta iarna. Eu nu imi fac nici un fel de problema. Ma pregatesc cit se poate de serios si astept sa mi se dea sansa. Daca intru intr-un meci 2 minute sau 5 incerc sa-mi fac treaba cit mai bine si sa dovedesc ca sint in crestere de forma si merit sa joc cit mai multe minute. In sport trebuie sa te pregatesti, sa fii consecvent, pentru ca dupa aceea vin si rezultatele. Nimic nu pica din cer si, mai ales, nu fara multa munca".

Program infernal

Student la ISE, la specializarea Economia Firmei, in limba germana, Muntean afirma ca ii este foarte greu sa faca fata ritmului impus, dar nu vrea sa renunte la nimic. Spune ca uneori are parte si de trei antrenamente pe zi, dar e de parere ca doar cu sacrificii se pot obtine marile performante. "Pentru a prinde cit mai multa experienta si incredere, domnul Baldwin m-a trimis sa joc si la echipa a doua. Sint zile cind la echipa mare am doua antrenamente, mai am unul si cu echipa secunda, dar mai am si facultate. Incerc sa le imbin pe toate. Doar daca stii sa-ti organizezi timpul foarte bine poti reusi, pentru ca altfel clachezi".

Relatie deosebita

In ceea ce priveste colaborarea cu Tab Baldwin, Muntean declara ca este genul de tehnician cu care orice jucator si-ar dori sa colaboreze. "Este un vis. Niciodata nu il vezi enervindu-se. Se opreste in mijlocul antrenamentului si iti explica ce asteapta de la tine si cum ar trebui sa tratezi o faza sau alta. Sint foarte multumit si pot spune ca aici, la Cluj, ma simt intr-adevar un jucator implinit".

Parteneri