imagine articol

Mihai Silvășan vs. John Patrick: Reîntâlnire după 15 ani, dar în tabere diferite

Pentru antrenorul echipei noastre, Mihai Silvășan, dubla cu MHP Riesen Ludwigsburg are și o însemnătate aparte, pe lângă dorința de calificare în turul al treilea preliminar al Basketball Champions League. 

Mihai Silvășan și antrenorul germanilor de la Ludwigsburg, americanul John Patrick, se cunosc de aproape 15 ani. Mai precis din vara anului 2003, de la cea de-a treia ediție a cunoscutului camp al NBA ”Basketball Without Borders”, organizat în acel an în Italia, la Treviso.   

Printre sportivii ce aveau atunci între 15 și 17 ani s-au aflat nume importante ale scenei baschetbalistice mondiale, precum Sergio Rodriguez, Marc Gasol, Marco Simonovic, Uros Tripkovic, Martynas Gecevicius, Luigi DaTome, Danilo Gallinari, Andrea Bargnani sau Omri Casspi. Cei peste 50 de baschetbaliști au fost împărțiți în patru echipe - Grizzlies, Spurs, Jazz și Clippers și antrenate de câte un tehnician, ajutat de staruri NBA. Au fost prezenți ca antrenori-vedete Tony Parker (San Antonio Spurs), Pau Gasol (Memphis Grizzlies), Andrei Kirilenko (Utah Jazz), Marko Jaric (Los Angeles Clippers), Bostjan Nachbar (Houston Rockets) și Nikoloz Tskitishvili (Denver Nuggets).

Mihai Silvășan a fost antrenat de chiar John Patrick, sportivii fiind selectați de FIBA, pe baza cunoștințelor baschetbalistice, a leadershipului și a dedicării față de sportul cu mingea la coș. Americanul se afla atunci la începutul carierei de tehnician, fiind în primul său an ca antrenor principal, în Germania, la BG Göttingen. De atunci, cu o escapadă de un an în Japonia, Patrick a antrenat doar în Bundesliga, fiind la cârma echipei din Ludwigsburg încă din 2013.

Așadar, dumincă seara, pe parchetul Ludwigsburg Arena, vom avea parte de un duel special între antrenorii celor două echipe.

În preziua duelului din turul doi preliminar al Basketball Champions League, U-Banca Transilvania a efectuat un antrenament la Ludwigsburg Arena, sala de 5.300 de locuri a nemților de la MHP Riesen. Meciul va avea loc duminică, 24 septembrie, cu începere de la ora 19, ora României. 

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit