imagine articol

Mihai Silvășan: “Sper să oferim satisfacție publicului și promitem că vom da totul pentru victorie”

U-Banca Transilvania dispută astăzi duelul inaugural din semifinalele Ligii Naționale. Gruparea clujeană dă piept cu CSM CSU Oradea, într-un meci care va începe la ora 17:45. Apoi, cele două formații se vor reîntâlni marți, tot la BT arena, însă de la ora 20:30.

Prezent la o conferință de presă, Mihai Silvășan a vorbit despre seria cu bihorenii. 

Cum s-au desfășurat antrenamentele în această săptămână importantă?

Băieții au muncit foarte bine, asta este prima remarcă pe care vreau să o fac. Toată lumea este concentrată, toată lumea își dorește să trecem de această serie. Va fi un meci de care pe care. Se vor întâlni două echipe puternice ale campionatului, două echipe cu o mentalitate de învingători. Să nu uităm, orădenii sunt campionii și au acest lucru în sânge. Și noi am câștigat multe trofee în ultimii ani și vrem să continuăm în același ritm. Va fi o serie interesantă, echilibrată, și sper să trecem mai departe.

Vă mai poate surprinde prin ceva Oradea, după cele șase întâlniri din actualul sezon?

E mult spus șase partide, însă primele trei meciuri nu au fost în formulele actuale ale echipelor. Relevante sunt ultimele două confruntări, pe care noi le-am pierdut. Bineînțeles, ne dorim să ne luăm revanșa. Suntem conștienți că jucăm cu o echipă puternică, îi cunoaștem foarte bine. Ne-am pregătit exemplar și sper să ne iasă totul.

Ce părere ai despre seria lor cu Piteștiul?

A fost o serie echilibrată, așa că vreau să vorbesc din nou despre mentalitatea lor. Chiar dacă Piteștiul se apropia întotdeauana, Oradea a reușit să câștige. Factorul psihologic a făcut diferența. Mă așteptam să fie așa.

Reprezintă un avantaj faptul că începem seria pe teren propriu?

Poate fi un avantaj. Din acest punct de vedere, așteptăm lumea în număr cât mai mare la sală. Sperăm să fie cel puțin cinci mii de oameni care să ne ducă spre victorie. Sper să oferim satisfacție publicului, promitem că vom da tot ce avem mai bun pentru a obține o victorie și pentru a juca un baschet de calitate.

Ce concluzii ai tras despre confruntările din actualul Play-Off?

Au putut apărea surprize atât la noi, în meciurile de acasă, cât și în celelalte partide. Sibiul a pierdut un meci cu Dinamo, iar la Craiova a fost nevoie de un meci decisiv. Acesta este Play-Off-ul, se pot întâmpla surprize. Per total, cred că valoarea și mentalitatea de învingători fac diferența. 

Parteneri