imagine articol

Mihai Silvășan: „Publicul ne-a împins de la spate, am simțit sprijinul fanilor cu toții”

U-Banca Transilvania s-a calificat în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup, odată cu succesul repurtat în fața israelienilor de la Ironi Ness Ziona. Aflați între cele mai puternice opt formații din competiție, clujenii vor să ia totul pas cu pas. Studenții pregătesc deja Final Four-ul Cupei României, aspect evidențiat aseară de Mihai Silvășan, cu ocazia unei conferințe de presă.

Mihai, cum s-a obținut această victorie?

Am obținut această victorie jucând constant în ambele faze ale jocului. Nu le-am lăsat adversarilor aruncări ușoare. De exemplu, Daequan Cook a marcat 28 de puncte cu Oradea, iar împotriva noastră a înscris numai 2. Felicit jucătorii, și-au dorit foarte mult calificarea. Cred că publicul ne-a împins de la spate, a fost o atmosferă senzațională, la fel ca în ultimele meciuri. Galeria a venit într-un număr mare, a ridicat toată sala în picioare. Am simțit sprijinul fanilor cu toții.

Ce înseamnă pentru echipă calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup?

Pentru moment înseamnă doar o calificare în sferturile de finală. Nu vrem să ne oprim aici. Este foarte bine ce am reușit atât pentru clubul nostru, cât și pentru baschetul românesc. Ne doream calificarea, dar cu siguranță nu ne mulțumim cu atât. Vrem să ajungem cât mai departe cu putință. În competiție au rămas echipe de valoare. Noi o vom înfrunta pe Medi Bayreuth din Germania, nu vom ceda și vrem să îi eliminăm.

Procentajul la aruncările de trei puncte nu a fost ridicat, însă băieții au dominat lupta la recuperare. Te-a mulțumit efortul jucătorilor din acest punct de vedere?

Da, a fost unul dintre scopurile noastre. Ei, în afară de Withey, nu au jucători foarte înalți. Am pus accent pe recuperări. Până la pauză nu făcusem diferența, ne conduceau la recuperări, inclusiv la cele ofensive. Ei aveau 9 recuperări ofensive, noi bifasem 8. După pauză nu am mai lăsat recuperări ofensive și am ajuns chiar la 17 mingi strânse de sub propriul panou la finalul sfertului trei. Asta spune multe despre dorința noastră de a câștiga mingea și implicit meciul.

Cum l-ai simțit pe L.J. Peak la primul său meci?

Puțin confuz. Evident, a efectuat numai două antrenamente cu noi. Nu știe încă toate sistemele. Și-a făcut treaba din punct de vedere defensiv. A avut câteva pătrunderi, aruncări deschise, asumate curajos. El poate infinit mai mult și ne bucurăm că este alături de noi.

Cât de mult îi va ajuta pe băieți acest rezultat obținut înainte de Final Four-ul Cupei României?

Toată lumea își dorește să câștige Cupa României. Până la câștigarea Cupei României, trebuie să avem grijă la BC SCM Timișoara. Este meciul pe care trebuie să îl tratăm foarte serios. Dacă nu îl tratăm serios, cu siguranță vor fi probleme și e posibil să nu mai existe o finală pentru noi. Toată atenția și concentrația noastră merge spre partida cu Timișoara. Așteptăm lumea la sală la fel cum a fost în ultima perioadă.

Parteneri