imagine articol

Mihai Silvăşan: „Din nou, băieţii au demonstrat caracter”

U-Banca Transilvania a obţinut un succes în prima confruntare a seriei cu Steaua. Formaţia noastră s-a impus cu scorul de 72 la 64, la capătul unei întâlniri ce a necesitat mult angajament. Mihai Silvăşan s-a declarat mulţumit de rezultat, însă nu şi de prestaţia modestă a baschetbaliştilor săi din sfertul trei al confruntării.

„Mă aşteptam să fie un meci greu pentru noi din punct de vedere mental, luând în calcul eşecul din Cupă. Toată lumea a avut aşteptări mari de la noi, iar Steaua nu a avut nimic de pierdut. Drept urmare, au aruncat foarte bine de la trei puncte, chiar au reuşit un coş cu panoul, în prima repriză. Mă aşteptam să ne intrăm mai greu în meci, dar nu preconizam acea cădere în sfertul trei. Din nou, băieţii au demonstrat caracter şi aşa trebuie să arate jocul nostru. Este o luptă continuă cu noi, să jucăm aşa cum am făcut-o în ultimul sfert”, a spus antrenorul nostru.

Unul dintre cei mai în formă baschetbalişti a fost Jason Washburn. Americanul a terminat disputa cu un double-double, alcătuit din 15 puncte şi 15 recuperări, pentru un indice al eficienţei de 29.

„Este genul de victorie care demonstrază multe. Când joci cu echipe ca Steaua, dificile, şi revii de la o diferenţă mare, atunci înseamnă că faci parte dintr-un grup puternic. Au venit aici fără să aibă ceva de pierdut. Le-am arătat că au ajuns în sala noastră şi am dictat ritmul atunci când a trebuit. Sunt bine, fizic, deşi nu am putut să evoluez în semifinalele Cupei României. M-am simţit groaznic, sincer, că nu am jucat. Dacă ne facem jocul vineri, atunci vom câştiga. Totuşi, trebuie să le dăm de înţeles adversarilor că îi aşteaptă o misiune dificilă în această serie. Încercăm să ajungem în faza următoare, vrem să câştigăm campionatul, iar Steaua stă în drumul nostru”, a precizat sportivul de peste ocean.

Duelul al doilea cu Steaua este programat vineri, 26 aprilie, la BT Arena. Fluierul de start se va da la ora 19:00.  

Parteneri