imagine articol

Mi-a fost scris sa joc baschet

Articol de Roxana Prichici - Prosport
Foto: Prosport

După victoriile cu Rapid şi Dinamo, principala gură de foc a vicecampioanei le promite clujenilor un retur de senzaţie: ”De obicei nu arunc vorbe-n vânt, dar simt că suntem o forţă! Vom mărşălui spre titlu”!

Având tatăl baschetbalist, Matt Gibson a învăţat să arunce la coş înainte să meargă. Prima lui jucărie a fost o minge şi a ştiut de mic că va deveni mare sub panou. ”M-am născut ca să joc baschet, cred că am învăţat să merg driblând. Tata este idolul meu”, a dezvăluit jucătorul de peste ocean, care nu vrea să renunţe la baschet nici după ce va pune ghetele în cui: ”Încă nu mă gândesc serios la ce voi face după retragere, dar probabil mă voi apuca de antrenorat la nivel de juniori. Iubesc copiii. Actualmente, tatăl meu este profesor de sport. Nu suntem o familie bogată, dar suntem fericiţi că facem ceea ce ne place”.

Nu se desparte niciodată de Biblie

A semnat cu U într-un moment de cotitură, când logodnica sa a pierdut o sarcină avansată, dar la Cluj şi-a regăsit liniştea şi puterea de a o lua de la capăt. ”Am vrut să las trecutul în urmă. În timp ce unii aleargă după un ”american dream”, visul meu a fost să părăsesc S.U.A şi să vin în România. Dacă nu ar fi fost contractul cu U, riscam să cad pradă depresiei. Aici mi-a reînviat dorinţa de a juca baschet”, a declarat Gibson. Nu crede în superstiţii şi nu îi este frică să se întâlnească cu pisica neagră în ziua unei meci, dar înainte de a intra pe teren citeşte din Biblie. Poartă întotdeauna o cruce la gât, şi-a tatuat chipul lui Iisus pe braţ, iar acasă, în Oklahoma, mergea în fiecare duminică la biserică. Credinţa îl călăuzeşte în viaţă, spune Gibson: ”Am multe tatuaje, 12, şi o să-mi fac şi altele, dar cel cu Iisus e special. Înseamnă că Dumnezeu e întotdeauna cu mine. Fără Biblie nu plec nicăieri, îmi dă curaj”. Gibson are şi alte preocupări neobişnuite pentru un sportiv. Îi place să scrie şi să deseneze, unele tatuaje pe care el are fiind schiţate de el. ”Nu prea am timp liber şi desenul a căzut pe plan secund, dar de scris mă ţin, pentru că am un jurnal de câţiva ani. Baschetul e prioritatea mea, în rest mai ies cu băieţii şi încerc să învăţ româna. Sunt prieten cu Szijarto, dar el vorbeşte atât de repede, încât nu reţin nimic”, a glumit americanul.

Vrea să-şi aducă fratele la U

Contractul îi expiră la sfârşitul sezonului, însă nu se gândeşte la plecare. U i-a intrat în suflet şi peste 5 ani se vede jucând tot în ”Horia Demian”, deşi asta înseamnă să stea despărţit de iubita sa: ”Atâta timp cât sunt dorit de club, rămân. Îmi place Clujul, este un oraş cu arhitectură modernă îmbinată cu istorie. În S.U.A, cât vezi cu ochii numai zgârie-nori din sticlă. Logodnica mea va veni în vizite lungi. S-ar muta aici, dar trebuie să-şi termine facultatea. E sudentă la design”. Pentru a nu fi totuşi singur, el vrea să-şi transfere fratele, de 17 ani, la U Mobitelco 2. ”Vreau să-l aduc la Cluj, ca să se dezvolte ca jucător. Ţenter lucrează extraordinar cu tinerii, şi pe mine m-a ajutat mult. Momentan, îi trimit casete cu meciurile noastre”, a explicat Gibson.

Nu l-ar fi votat pe Barack Obama

Deşi nu este un secret pentru nimeni că al 44-lea preşedinte american, Barack Obama, este pasionat de baschet, Gibson recunoaşte că dacă s-ar fi dus la vot, l-ar fi ales pe John McCain. „Obama a promis mai mult decât poate realiza. Uneori, lucruri par prea frumoase, pentru a fi adevărate“, a zis Gibson.

"Gibson e ca un cal nărăvaş, dar de calitate. Dacă vom reuşi să-l îmblânzim, vom avea un superjucător" - Mircea Cristescu, preşedinte U Mobitelco

Parteneri