imagine articol

Meci decisiv în Lituania pentru băieții noștri

U-Banca Transilvania a scris deja istorie în actualul sezon, reușind calificarea în Play-Off-ul BKT EuroCup. Performanța poate fi și mai importantă întrucât jucătorii noștri au șansa să ajungă direct în sferturile de finală ale competiției. Pentru a reuși acest lucru, echipa clujeană trebuie să o învingă miercuri, 7 februarie, pe Lietkabelis Panevėžys. Confruntarea va începe la ora 19:00 și va fi transmisă în direct la Prima Sport 2.

 

În urma succesului de senzație de săptămâna trecută din Insulele Canare, U-Banca Transilvania a trecut pe locul secund în grupa B. Trupa lui Mihai Silvășan a acumulat 13 victorii și 4 eșecuri, fiind urmărită îndeaproape de Dreamland Gran Canaria. Pe de altă parte, Lietkabelis nu mai are șanse să prindă Play-Off-ul, din moment ce se află pe poziția a-9-a. 

 

Formația ardeleană a plecat încă de luni în Lituania și va juca pe terenul unei grupări importante în baschetul baltic. Chiar și în tur, disputa s-a derulat sub semnul echilibrului, U-Banca Transilvania impunându-se după prelungiri cu scorul de 120-111. 

 

Lietkabelis are două succese la rând, jucând ultima dată tot în EuroCup, atunci când a învins-o pe Slask Wroclaw cu 91-75. Anterior, jucătorii antrenați de Nenad Čanak au depășit-o pe BC Pieno în campionatul intern, 84-78. De altfel, Lietkabelis se situează pe locul 5 în Lituania, înregistrând 10 succese și 6 înfrângeri. 

 

Referitor la lot, Lietkabelis a renunțat recent la serviciile fostului nostru jucător, Stefan Birčević. În locul lui a venit deja un alt pivot sârb, și anume Djordje Gagić. Totodată, lituanienii au bătut palma cu Diante Baldwin, un fundaș american sosit din Bundesliga. Rămâne însă de văzut ce formulă va utiliza tehnicianul Nenad Čanak.

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania 

 

Este un meci extrem de important pentru noi, evident. Jucăm cu posibilitatea de a termina pe locul doi grupa la finalul sezonului regulat. Ar fi o performanță foarte mare. Suntem extrem de motivați, în ciuda problemelor medicale pe care le-am avut. Doar Karel Guzman nu va juca, în rest toată lumea e aici și vom da totul pe teren. Ne bucurăm că avem această șansă, e o performanță, însă lucrurile nu se opresc aici. E doar un pas în a face o performanță și mai mare în Play-Off-ul EuroCup. 

 

Jarell Eddie, jucător U-Banca Transilvania

 

Este cel mai mare meci al anului, până acum. Am obținut săptămâna trecută o victorie importantă, dar misiunea încă nu este încheiată. Vrem locul doi în grupă și sunt convins că va fi un meci pe cinste. Suntem pregătiți să dăm totul pe teren!  

 

Adam Mokoka, jucător U-Banca Transilvania

 

Cu siguranță va fi un meci grozav. Prima partidă a fost una echilibrată, decisă după prelungiri. Va fi o adevărată luptă să terminăm pe locul doi. Noi ne dorim acest lucru și vom lupta până la ultima picătură de energie! 

 

Parteneri