imagine articol

Maksym Pustozvonov este noul jucător al U-Banca Transilvania

Maksym Pustozvonov este noul jucător al U-Banca Transilvania. Maksym Pustozvono are 29 de ani, este născut la Belaya Tserkva (Ucraina) și are 200 cm și 98 de kilograme, jucând pe postul de extremă.

Jucătorul a mai evoluat în România la BCMU Pitești în 2015, iar în carieră a mai evoluat la echipele Dynamo Kiev (5 sezoane), BC Kiev, Azovmash Mariupol (2 sezoane), BC Donetsk și Budivelnik Kiev.

A fost desemnt MVP-ul Cupei Ucrainei, trofeu pe care l-a câștigat în sezonul 2014 - 2015.

Maksym Pustozvonov a jucat în echipa națională la Ucrainei la categoriile U18, U20 și seniori, participând cu echipa nationala a Ucrainei la Eurobasket 2011, 20013 și 2015, dar și la FIBA World Cup in 2014. De asemenea, a evoluat în trei ediții ale FIBA EuroChallenge, în EuroCup și în VTB League.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal:

”Este un jucător experimentat care, credem noi, se încadrează foarte bine la nevoile echipei, se potrivește ca stil de joc cu restul jucătorilor din echipă. Maksym Pustozvonov a jucat mulți ani în echipa națională a Ucrainei, iar in campionatul Ucrainei a evoluat doar la echipe învingătoare, echipe din VTB League.”

MAKSYM PUSTOZVONOV:

"Sunt foarte fericit că voi face parte din acest club cu ambiţii mari. Sezonul trecut am jucat câteva meciuri în Cluj, ca adversar, şi am fost plăcut surprins de fanii echipei, de sală şi de atmosferă aşa că nu m-am gândit de două ori şi am fost imediat de acord să vin la U-Banca Transilvania. Sper ca în acest sezon să avem parte numai de victorii şi să ne atingem toate obiectivele".

Parteneri