imagine articol

Liderii U-Banca Transilvania în actualul sezon competițional

U-Banca Transilvania a fost angrenată în trei competiții în actualul sezon competițional. Formația noastră a participat în cele două întreceri interne, dar și în fazele superioare ale FIBA Europe Cup. Practic, jucătorii antrenați de Duško Vujošević și Mihai Silvășan au disputat nu mai puțin de 38 de partide oficiale. Cea mai aglomerată lună pentru sportivii alb-negri a fost noiembrie 2019, când studenții au jucat 9 partide.

În șase luni de competiție, U-Banca Transilvania a cucerit Cupa României și a înregistrat 15 victorii în Liga Națională. Clujenii sunt pe primul loc în campionat, cu un total de 33 de puncte. Totodată, în FIBA Europe Cup, favoriții noștri au realizat o performanță deosebită, ajungând până în sferturile de finală. Cu alte cuvinte, U-Banca Transilvania și-a pornit drumul încă din preliminarii, acolo unde a eliminat-o pe KB Rahoveci din Kosovo. Ulterior, Planinić și compania au obținut 10 succese, trecând de formații valoroase, precum Enisey Krasnoyarsk (Rusia), Ironi Ness Ziona (Israel) sau Tsmoki Minsk (Belarus). Totodată, am răpus campioanele din Suedia și Bulgaria.

De altfel, Darko Planinić s-a numărat printre cei mai în formă jucători din FIBA Europe Cup, fiind luat în calcul pentru acordarea distincției de MVP la finalul sezonului. Căpitanul nostru a evoluat în 16 confruntări din FIBA Europe Cup, strângând statistici de 15.9 puncte, 5.0 recuperări, 1.5 pase decisive, respectiv un indice al eficienței de 15.8. Cea mai bună prestație a lui Darko a fost în duelul cu Ironi Ness Ziona din Israel, când a reușit 23 de puncte, 8 recuperări și 2 assist-uri.

Un alt baschetbalist important în FIBA Europe Cup a fost Patrick Richard. Americanul a jucat în 16 meciuri și a izbutit medii de 14.4 puncte, 5.1 pase decisive, 4.7 recuperări și 2.1 intercepții, cu un indice al eficienței de  17.7. Totodată, Donatas Tarolis s-a remarcat cu 12.4 puncte pe meci în FIBA Europe Cup, în timp ce Kerron Johnson a înscris o medie de 10.4 puncte în 16 dispute.

Nu trebuie omis nici L.J. Peak, ultimul transfer al grupării de pe malul Someșului. Extrema din Statele Unite s-a integrat perfect în sistemul gândit de Duško Vujošević și Mihai Silvășan și a contribuit la calificarea colegilor săi în sferturile de finală. În 3 apariții, Peak are 16.0 puncte, 4.7 recuperări și 1.7 pase decisive.  În FIBA Europe Cup, tehnicienii clubului nostru au utilizat 14 baschetbaliști. Au prins minute inclusiv juniorii Toma Lungoci, Anton Rotaru sau Ștefan Grasu.

Revenind la Liga Națională, trebuie să spunem că cel mai bun jucător de la U-Banca Transilvania este Patrick Richard. El a izbutit 17.1 puncte, 4.1 recuperări, 4.1 pase decisive și 18.7 la eficiență în 18 confruntări. De departe, cea mai impresionantă prestație a lui Pat a fost împotriva Piteștiului, din 4 decembrie. Atunci, Richard și-a trecut în cont 28 de puncte, venite de pe urma a 9 coșuri de la mare distanță.

Darko Planinić este cel mai bun recuperator din lotul U-Banca Transilvania în Liga Națională. Sportivul născut la Mostar culege, în medie, 6.1 mingi de sub panou. De asemenea, pe faza ofensivă, Darko înscrie 13.7 puncte și oferă 1.1 pase decisive. Și dacă tot am amintit capitolul assist-urilor, Kerron Johnson este liderul alb-negrilor, cu 5.1 pase decisive.

Clubul le-a dat liber sportivilor, care au ajuns acasă. În continuare se așteaptă informații oficiale dacă Liga Națională se va putea relua în actuala stagiune. În schimb, FIBA a decis să anuleze toate întrecerile pe care le organizează.

Parteneri