imagine articol

Kyndall si Fome, printre copii

Baschetbalistul american Kyndall Dykes i-a vizitat in aceasta dimineata pe copiii de la tabara de vara organizata de Ghita Muresan, a dat autografe si a aruncat si cateva mingi la cos, spre incantarea celor mici.

"Si eu, cand eram de varsta voastra, mergeam in fiecare vara in acest gen de tabere. Cam 3 saptamani in fiecare vara eram la camp. Am facut in paralel si baschet dar si baseball, pana la liceu. Dupa antrenamente lucram singur inca doua sau trei ore pe zi. La aceasta varsta cea mai importanta este insa scoala si de abia apoi vine sportul pentru ca te poti accidenta sau pot interveni alti factori si atunci trebuie sa ai alte solutii in viata", le-a spus jucatorul de la "U" Mobitelco copiilor care au venit la "Ghita Muresan Basketball Summer Camp".

Vizita a fost un bun prilej pentru Kyndall Dykes sa se intalneasca cu Ghita Muresan. La sosirea la Cluj, baschetbalistul american a spus ca nu il stie pe Ghita Muresan. "Ma bucur ca m-am intalnit cu George (n.r. Ghita Muresan). Este intr-adevar foarte inalt. In SUA il cunoaste dupa numele George. A fost o experienta foarte interesanta si trebuie sa recunosc ca nu am dat niciodata atat de multe autografe", a spus la final baschetbalistul de la "U" Mobitelco.

Claudiu Fometescu a fost prezent in aceasta dupa-amiaza la tabara de vara orgnizata de Ghita Muresan. Copiii l-au asaltat pe noul jucator al lui "U" Mobitelco cu intrebari si, pentru cateva minute, terenul amenajat in parcarea de la Iulius Mall s-a transformat intr-o veritabila sala de conferinte.

Copiii au vrut sa afle de la Claudiu Fometescu, de ce a venit la Cluj, ce va face dupa ce isi va incheia cariera, care este jucatorul lui preferat sau care este antrenorul preferat. Fometescu le-a marturisit copiilor ca intotdeauna i-a placut sa joace in salile din Ardeal pentru ca aici oamenii cunosc mult mai mai bine baschetul. Conducatorul de joc de la "U" Mobitelco le-a povestit celor mici despre campionatul castigat de echipa clujeana in 1992 - 1993 impotriva lui Dinamo, echipa la care evolua atunci.

Pentru Claudiu Fometescu, vizita la Basketball Summer Camp a fost si un prilej de a se reintalni cu fostul sau coleg de la echipa nationala, Ghita Muresan. Cei doi au jucat pentru Romania, in 2002, importiva Austriei.

"Am o gramada de amintiri frumoase cu Ghita de la echipa nationala. Odata cu trecerea timpului acestea revin in mintea noastra. Acum va spun sincer nu am urmarit evolutia echipei nationale in meciurile amicale pentru ca m-am concentrat pe ceea ce am de facut aici la Cluj", a spus Fometescu dupa intalnirea cu micii baschetbalisti de la "Ghita Muresan Basketball Summer Camp".

"Am un respect foarte mare pentru Fome. Este un caracter foarte curat si asta imi place la el. Este foarte muncitor si cand eram la echipa nationala era foarte calm in afara terenului, dar foarte rau in teren. Experienta lui le va fi de mare folos celor de la «U" Mobitelco»", a spus Ghita Muresan.

articol si foto preluate de pe citynews.ro

Parteneri