imagine articol

Kuti: ”Mergem la Steaua să câștigăm primul meci!”

U-Banca Transilvania a plecat astăzi spre București, acolo unde va disputa vineri meciul al treilea al seriei semifinale cu Steaua CSM EximBank. Scorul general al seriei este 2-0.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Ne așteptăm să fie dificil meciul de vineri, cu Steaua, la fel cum au fost și cele două de acasă, pentru ei este un meci de supraviețuire. Am încercat în aceste zile să le transmit jucătorilor că și pentru noi este foarte-foarte important meciul, vrem să păstrăm momentul bun pe care îl avem și să nu le dăm încredere că se poate întâmpla ceva. Pentru asta, trebuie să fim sută la sută concentrați, ei vor juca un baschet foarte agresiv și trebuie să fim pregătiți, să avem grijă să nu lăsăm shooterii lor, foarte buni, să își intre în ritm, trebuie să facem o apărare foarte bună și, cred eu, dacă vom reuși aceste lucruri și vom fi tari din punct de vedere mental 40 de minute, vom reuși să câștigăm. Acesta este scopul nostru și mergem acolo să câștigăm seria încă din primul meci. Mi-am dorit să câștigăm primele două meciuri, deci putem spune că echipa a arătat așa cum mi-am dorit, în acest moment al sezonului este foarte important să câștigi, dacă vrei să treci mai departe, asta e tot ce contează. Bineînțeles, treaba noastră ca antrenori este să analizăm ce putem face mai bine, ce am făcut greșit la un moment dat și să corectăm, însă, per total, dacă obții victoria trebuie să fii mulțumit. Sper că am învățat din experiența sezonului trecut, când am mers cu 2-0 la Oradea și am pierdut două jocuri fără drept de apel, sper că vom fi mai puternici, să abordăm fiecare meci ca și cum ar fi decisiv și pentru noi!”

KUTI NANDOR, jucător U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Primele două meciuri au fost foarte grele pentru noi, foarte fizice, care s-au decis în ultimele minute. Mă bucur că am reușit să ne impunem la noi acasă. Mergem la Steaua să câștigăm primul meci! Știm că se câștigă greu acolo, avem o experiență neplăcută la Steaua, când conduceam cu 15 puncte la pauză și până la urmă am pierdut, încercăm să nu se mai repete așa ceva și să câștigăm. Este foarte greu chiar și la 2-0, căci poate să apară în cadrul echipei o relaxare mentală, știind că avem încă două șanse, însă în aceste două zile antrenorul ne-a pregătit foarte mult mental și sper că nu se vor mai repeta problemele de anul trecut, din seria cu Oradea. Mergem să câștigăm primul meci, nu vrem să le dăm nicio a doua șansă celor de la Steaua, vrem ca de mâine să ne pregătim pentru finală. Vrem și în acest an eventul, în fiecare an ne dorim acest lucru la acest club!”

Meciul Steaua CSM EximBank București - U-Banca Transilvania se va disputa vineri, 25 mai, cu începere de la ora 18, în direct la Digisport 4. În cazul unui eșec, echipa noastră va disputa meciul al patrulea duminică, tot la București.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschKineticPeakVisit Cluj