imagine articol

Kerron Johnson: „Nu m-am văzut niciodată drept un înlocuitor și voi da tot ce am mai bun să câștigăm fiecare meci”

Sosit la finalul verii la Cluj-Napoca, americanul Kerron Johnson s-a impus rapid în garnitura lui Duško Vujošević și Mihai Silvășan. Conducător de joc pur sânge, sportivul în vârstă de 28 de ani imprimă viteză jocului și poate furniza oricând puncte. Johnson s-a născut în Florida, a absolvit colegiul Belmont și a făcut primii pași în baschetul profesionist alături de New Zeeland Breakers. A mai trecut pe la Riesen Ludwisburg, ne-a fost chiar adversar în preliminariile Champions League și a evoluat în Italia sau Israel. Acum, Johnson vrea să conducă atacul nostru spre un parcurs de vis în Liga Națională și FIBA Europe Cup.

Kerron, au trecut aproape două luni de când te-ai alăturat formației noastre. Cum te simți la U-Banca Transilvania?

Mă simt bine la echipă, a trecut ceva vreme de când sunt aici și mi-am dat seama ce își dorește antrenorul de la mine. Am avut parte de un presezon bun, am debutat cu dreptul în meciurile oficiale și cred că mergem în direcția potrivită.

Ce știai despre U-Banca Transilvania? 

Țin minte că am jucat împotriva Clujului în două meciuri de calificare în Champions League. Chiar am vorbit cu Silvă despre acest lucru. Au fost un oponent pe măsură. În rest, nu știam prea multe despre echipă. Îl cunoșteam pe Patrick Richard și bineînțeles că auzisem de Duško Vujošević. El este o legendă a baschetului și nu ar fi venit la orice echipă. U-Banca Transilvania este un club important care vrea să impresioneze în Europa. De aceea mi-am dorit să joc aici.

Ce te-a determinat să semnezi cu U-Banca Transilvania?

Întreg staff-ul m-a convins să mă alătur echipei. Și Silvă a fost un motiv pentru care am venit. Faptul că lucrează alături de domnul Vujošević este un mare plus. Împreună ne pot oferi multe lecții. Ca fundaș îți place să înveți, în special de la oameni precum Duško Vujošević.

Totuși, ai sosit la echipă ca un înlocuitor pentru Brandyn Curry, care a suferit o accidentare în presezon. Cum privești rolul tău în sistemul echipei?

Nu m-am văzut niciodată drept un înlocuitor. Echipa avea nevoie de un baschetbalist pe poziția de conducător de joc. M-au chemat, iar treaba mea nu este să mă gândesc la cine s-a accidentat. Eu am de muncit pe teren pentru a câștiga meciuri. Mă consider un învingător, de aceea m-au și adus.

Am obținut numai victorii până la ora actuală. Cum ai caracteriza debutul în noua stagiune?

Încercăm să luăm fiecare meci pe rând. Am jucat bine până acum, vrem să continuăm tot așa. Tragem tare la antrenamente și sunt convins că niciun joc nu va semăna cu celălalt.

Ce impresie ți-au lăsat confruntările disputate pe teren propriu?  

Jucasem înainte aici ca adversar și mi-am dat seama cât de mult iubesc oamenii sportul. Știu că le place mult fotbalul, însă suporterii creează o atmosferă frumoasă și la meciurile de baschet. De abia aștept să le dăm motive de bucurie în acest sezon.

Ce ar trebui să știe fanii noștri despre tine?

Muncesc din greu, iubesc să mă dedic în totalitate muncii. Vor vedea acest lucru de fiecare dată când pășesc pe teren. Fie că ajut cu un coș sau o pasă potrivită, eu voi fi mulțumit. Voi da tot ce am mai bun să câștigăm fiecare meci. Sper ca această dorință să fie apreciată. Așa sunt eu!

Parteneri