imagine articol

Karel Guzman va fi unul dintre jucătorii responsabili cu spectacolul în sezonul viitor

U-Banca Transilvania a ajuns la un acord cu un baschetbalist care se remarcă prin numeroase acțiuni spectaculoase. Este vorba despre Karel Guzman, un jucător sud-american, component al naționalei cubaneze.

Acesta a împlinit 25 de ani pe data de 7 februarie, măsoară 1.93 metri și poate evolua atât pe poziția de fundaș, cât și pe cea de extremă. Guzman sosește din prima ligă argentiniană, de la formația Olimpico La Banda. La această echipă, Karel a fost antrenat de Leo Gutiérrez, legendă vie a baschetului argentinian, câștigător al medaliilor de aur la Jocurile Olimpice de la Atena.

Guzman a bifat 22 de partide în sezonul precedent, remarcându-se cu medii de 13.2 puncte, 6.9 recuperări și 1.4 pase decisive. Cel mai bun joc al său a fost pe 28 februarie, când Olimpico a dat piept cu Obras. În acel meci, Karel a totalizat 28 de puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive.

De-a lungul carierei, Karel a mai îmbrăcat maioul grupărilor Ciclista Juninense (Argentina) și Capitalinos Azules de la Habana (Cuba). Mai mult, noul nostru jucător a bifat două prezențe la naționala Cubei în 2020. Cuba a înfruntat reprezentativa Insulelor Virgine, iar în cele două meciuri Guzman a totalizat statistici de 13.5 puncte, 4.5 recuperări și 3.0 assist-uri.

Karel Guzman devine al treilea baschetbalist transferat de U-Banca Transilvania până la ora actuală. Ceilalți sunt Andrija Stipanović, Gregory Vargas și Justin Edwards.

Karel Guzman, jucător U-Banca Transilvania:

„Sunt foarte fericit pentru că ați avut încredere în mine și ați vrut ca eu sa fac parte din echipă. Obiectivele sunt foarte clare: sa îmbunătățim toate rezultatele pe care clubul le-a avut sezonul trecut. Fanilor vreau sa le spun că avem nevoie de sprijinul lor necondiționat, iar din partea mea să se aștepte să dau totul pe teren.”

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit