imagine articol

Karamo Jawara, la U-Banca Transilvania

Extrema de forta Karamo Jawara este noul jucator al echipei noastre de seniori. Nascut in 1991 in Suedia, dar cu cetatenie norvegiana, Karamo este proaspat absolvent al Universitatii North Carolina Central, jucand pentru ”Eagles” in NCAA in ultimele patru sezoane.

Norvegianul masoara 2.04 metri inaltime si are 107 kilograme, iar in ultimul sezon a evoluat timp de 33 de minute in medie pe meci, avand 7.6 puncte, 6.4 recuperari si 2.3 pase decisive, cifre care l-au propulsat in a doua echipa ideala a diviziei Mid East Athletic Conference. Echipa sa a castigat de altfel divizia, calificandu-se la turneul NCAA.

In 2013, Karamo a participat la Universiada, aparand culorile Norvegiei, ocazie cu care a evoluat in 8 meciuri (8.4 puncte, 7.6 rec., 2.5 pase decisive pe meci), ocupand la finalul competitiei locul al 13-lea.

De asemenea, Karamo a fost cel mai bun marcator al echipei U20 a Norvegiei in 2011, la Campionatele Europene, reusind 16,9 puncte si 8 recuperari pe meci, alaturi de care contabilizat si 2.4 interceptii pe meci. De altfel, norvegianul a fost capitanul echipei sale, fiind desemnat MVP la mai multe competitii destinate juniorilor U18 si U20.Marcel Tenter: "Karamo Jawara este un jucator polivalent, care, prin energia si talentul lui, speram ca va aduce un aport fizic deosebit echipei, completand astfel pozitia 4".

Parteneri