imagine articol

Jucătorii noștri, în fața ultimului meci al sezonului în 7Days EuroCup

U-Banca Transilvania a plecat marți dimineața spre Germania, pentru a disputa ultimul meci al sezonului în 7Days EuroCup. Baschetbaliștii noștri o întâlnesc miercuri, 29 martie, pe Ratiopharm Ulm, într-un joc ce va demara la ora 20:30. Confruntarea va fi transmisă în direct la Prima Sport 2. 

Echipa clujeană a înregistrat până la ora actuală 5 victorii și 12 eșecuri în 7Days EuroCup, fiind pe locul 9. Alb-negrii au la activ două înfrângeri în ultimele apariții europene, suferite la Badalona, respectiv pe teren propriu cu Prometey. Trupa lui Mihai Silvășan încearcă să încheie stagiunea în notă pozitivă, printr-un succes repurtat pe terenul grupării clasate pe locul trei.

Ratiopharm Ulm a bifat 10 succese și 7 înfrângeri, având același bilanț cu Lietkabelis. Baschetbaliștii antrenați de Anton Gavel s-au impus în ultimele două confruntări, cu JL Bourg, respectiv Cedevita Olimpija Ljubljana. 

Aflată pe 7 în Bundesliga, Ratiopharm Ulm a învins-o în weekend pe mai vechea noastră cunoștință, MHP Riesen Ludwigsburg cu 93-76. Deși au avut o rotație scurtă, sportivii din Ulm au controlat disputa în totalitate, iar Yago Mattheus a pus pe tabelă 26 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Bruno Caboclo s-a evidențiat prin 14 puncte și 9 recuperări. Caboclo este liderul lui Ulm și în EuroCup, prin medii de 18.0 puncte, 6.9 recuperări și 0.9 pase decisive.

De partea cealaltă, U-Banca Transilvania a jucat trei meciuri într-o singură săptămână. Favoriții noștri au pierdut cu Prometey, dar au trecut în campionat de SCM OHMA Timișoara și Dinamo București. Referitor la situația din cadrul lotului, Karel Guzman va putea evolua în EuroCup, iar Léo Meindl s-a vindecat și a efectuat deplasarea în Germania. În schimb, Patrick Richard este răcit și a rămas la Cluj-Napoca. Vor absenta și Akos Szentkuti, respectiv David Lăpuște. Szentkuti are meciuri importante în campionatul național de juniori și se pregătește cu echipa U18, în vreme ce David Lăpuște susține evaluări școlare, fiind elev în clasa a-XII-a.  

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Urmăresc să mergem acolo și să facem un meci bun, chiar dacă nu avem șanse să ne calificăm în Play-Off. Nu mergem în Germania doar în vacanță. Trebuie să fim profesioniști, să ne respectăm pe noi și să încercăm să jucăm cât mai bine cu putință, pentru a câștiga. Meindl și Guzman revin pe teren, deci vom juca pentru mândria noastră personală și pentru plăcerea de a fi prezenți în EuroCup. 

Kasey Shepherd, jucător U-Banca Transilvania

Va fi un meci greu cu siguranță, însă avem șansa să dăm tot ce avem mai bun și să arătăm de ce suntem în stare. Vrem să reprezentăm orașul și echipa așa cum se cuvine. Chiar dacă nu mai sunt șanse de calificare, noi catalogăm meciul drept unul important și de abia așteptăm să jucăm. 

HAIDE "U"
0

Parteneri