imagine articol

Jorović: ”Îmi pare tare rău că nu mai pot ajuta în acest sezon”

Meciul de sâmbătă, cu Steaua CSM EximBank București, a consemnat pentru echipa noastră nu doar o înfrângere, ci și pierderea unui jucător care, deși nu a început sezonul alături de echipă, și-a pus puternic amprenta asupra ei. Este vorba de Branko Jorović, care ne-a acordat un scurt interviu.

u-bt.ro: Branko, toată lumea vrea să știe vești despre tine, așadar, cum este genunchiul tău? Este nevoie de operație?
Branko Jorović: Primele impresii nu sunt bune, analizele ne arată că ligamentul încrucișat anterior este afectat. În timpul meciului, am încercat să recuperez, am sărit și am aterizat pe piciorul drept, genunchiul s-a rotit... Am simțit puțină durere... Cert este că încă nu m-am decis dacă să fac operația sau nu.

u-bt.ro: Branko, să o luăm cu începutul. Când te-ai decis să vii în România, ce știai despre campionatul de aici?
Branko Jorović: Am știut destul de multe lucruri, pentru că aici evoluează o mulțime de sportivi din Serbia. Ei mi-au spus că se joacă baschet la un nivel înalt aici, așa că nu mi-a fost greu să mă decid să vin să și să dau ce pot, să ajut.

u-bt.ro: Cum a fost primul contact cu orașul, ce impresie ți-a lăsat?
Branko Jorović: Îmi place orașul! Toată lumea m-a ajutat să cunosc Clujul, familia mea a fost aici, iar copiilor mei le-au plăcut mai ales locurile de joacă, foarte numeroase de altfel. Îmi plac mall-urile, orașul este unul foarte plăcut și potrivit pentru a locui în el!

u-bt.ro: Cum ți se pare clubul U-BT?
Branko Jorović: Clubul este foarte bine organizat, toată lumea dorește să ajute, iar baschetbaliștii nu trebuie să se gândească decât la baschet! Fanii sunt superbi, sala este mare și frumoasă...

u-bt.ro: Imediat după ce ai ajuns, a urmat primul meci, cu Gaz Metan. Antrenorul spunea, la acea vreme, că ai nevoie de timp să îți ajustezi jocul la necesitățile și stilul de joc al echipei. A fost dificil să te adaptezi?
Branko Jorović: Pentru mine nu a fost foarte greu, după 20 de ani de jucat baschet, am destulă experiență și pot să mă adaptez la o echipă nouă, la stilul jucătorilor. Cred că m-am descurcat bine, după fiecare antrenament lucrurile mergeau tot mai bine.

u-bt.ro: Așa este, te-ai integrat foarte repede și foarte bine în sistem, antrenorii, coechipierii și fanii au apreciat încă de la început jocul tău. Dar a venit acel meci cu Steaua și, odată cu el, prima accidentare la genunchi...
Branko Jorović: Da, începeam să fiu în formă sportivă, însă, în timpul acelui meci, un adversar a căzut pe genunchiul meu. Deși a părut grav inițial, nu a fost atât de grav, după două sau trei săptămâni de pauză am putut reveni.

u-bt.ro: Ai revenit, toate păreau să meargă bine, a urmat o serie de meciuri bune și toată lumea privea cu încredere spre play-off. Ce s-a întâmplat sâmbătă, la meciul cu (din nou) Steaua?
Branko Jorović: Îmi revenisem, eram OK după acea pauză, toate erau pe calea cea bună. Însă, s-a întâmplat din nou să mă accidentez la același genunchi...

u-bt.ro: Antrenorul nostru consideră că noi, ca echipă, după aceste 2-3 luni petrecute de tine la Cluj, suntem mai bogați, baschetbalistic vorbind. Fanii noștri sunt, de asemenea, foarte supărați din cauza accidentării tale. Care sunt șansele să te mai vedem în teren în acest sezon?
Branko Jorović: În întreaga mea carieră, am dat tot ce am putut pe teren, am încercat să îmi ajut colegii, să avem succes împreună! Sper că am reușit să fiu de folos echipei, îmi pare tare rău că nu mai pot ajuta în acest sezon. Dar voi reveni, cu siguranță, să îi sprijin pe băieți!

u-bt.ro: Branko, îți mulțumim pentru tot efortul, experiența și știința baschetbalistică pe care ni le-ai oferit în această perioadă. În încheiere, ai un mesaj pentru fani?
Branko Jorović: Vreau să mulțumesc și eu tuturor - celor de la club, antrenorilor și coechipierilor mei! De asemenea, vreau să le spun un mare ”Mulțumesc” fanilor, m-au ajutat foarte mult, am simțit asta în teren! Orice pas am făcut în Cluj, am întâlnit oameni buni, iar acest lucru este foarte important pentru mine! Am găsit aici prieteni adevărați, care îmi vor rămâne apropiați tot restul vieții!

Parteneri