imagine articol

JL Bourg, prima adversară a echipei noastre în 7Days EuroCup

U-Banca Transilvania se află în fața debutului absolut în 7Days EuroCup. Echipa noastră o va întâlni miercuri, 12 octombrie, pe JL Bourg în deplasare. Meciul va începe la ora 20:30 și va fi transmis în direct de către Prima Sport.

 

În acest material vom trece în revistă câteva aspecte importante despre viitorii adversari ai campioanei României. Pe numele complet Jeunesse Laïque de Bourg-en-Bresse, echipa provine din orașul Bourg-En-Bresse, care este capitala regiunii Auvergne-Rhône-Alpes. La un recensământ efectuat acum cinci ani, în micul oraș francez locuiau în jur de 45.000 de persoane.  

 

JL Bourg este o grupare cu ambiții în Franța, fiind fondată în 1910. Baschetbaliștii din Bourg sunt porecliți “La Jeu” sau “La JL” și joacă în echipamente albe și roșii. Aceștia își dispută partidele de pe teren propriu în sala Ekinox, care are o capacitate de 3.500 de locuri. Președinte este Julien Desbottes, în vreme ce funcția de antrenor oficial o deține Frederic Fathoux. 

 

Referitor la antrenorul Frédéric Fauthoux, acesta are 50 de ani și este o legendă a clubului Pau-Orthez. Drept dovadă, a fost o scurtă perioadă coechipier cu Ghiță Mureșan. Fauthoux a absolvit celebra universitate INSEP, care adună cei mai talentați tineri sportivi din Franța. Printre marii baschetbaliști formați la INSEP se numără Tony Parker și Boris Diaw. Fauthoux a fost secund la ASVEL Lyon, însă le-a mai pregătit și pe Metropolitans 92 și Pau-Orthez. 

 

În istoria recentă, Bourg a oscilat între cele două eșaloane ale Franței. Chiar și așa, a început să atragă atenția în stagiunea 2019-2020, când se afla pe locul 5 la momentul anulării campionatului din cauza pandemiei de COVID-19. De asemenea, alb-roșii au debutat pe plan internațional în stagiunea 2020-2021, odată cu participarea în EuroCup. 

 

În lotul celor de la Bourg se regăsesc patru jucători americani și un canadian. Dintre numele importante îl amintim pe James Palmer, care a semnat în vară în Franța, după ce a fost în atenția celor de la Utah Jazz. De-a lungul carierei, extrema a evoluat în G-League și în Polonia. 

 

Pivotul James Dickey s-a transferat de la Hapoel Haifa, pe când canadianul Isiaha Mike vine din țara natală, de la Scarborough Shooting Stars. Campion European la U20 cu naționala Franței, Maxime Courby este unul dintre cei mai longevivi jucători din efectivul lui Bourg. 

 

Media de vârstă a echipei din Bourg este de 24.9 ani, cei mai tineri baschetbaliști având 19 ani. Veteranul formației este Courby, în vârstă de 31 de ani. Totodată, media de înălțime a jucătorilor este de 1.96 metri. 

 

După deplasarea din Franța, U-Banca Transilvania va primi vizita celor de la Cedevita Olimpija Ljubljana. 

 

 

 

 

HAIDE "U"
2

Parteneri