imagine articol

Înfrângeri pentru jucătorii U-Banca Transilvania cu naționalele României și Croației

Echipa națională a României, cu jucătorii noștri Rolland Torok, Kuti Nandor și Giordan Watson în componență și cu Mihai Silvășan și Adrian Resteman în staff, a reușit un meci bun aseară la Torino, în compania Italiei. A fost primul meci disputat de România în calificările pentru Campionatul Mondial după foarte mulți ani, însă ”Vulturii” au cedat, după un meci controlat în cea mai mare parte a sa de gazde.

Excepție au fost ultimele zece minute, în care România a început să găsească drumul spre coș, pe fondul relaxării italienilor, care puseseră o diferență de aproape 20 de puncte pe tabelă.

Italia - România 75-70 (26-15, 16-13, 17-15, 16-27)

Sportivii U-Banca Transilvania au contribuit din plin la meciul bun al tricolorilor, lucru reflectat și în statisticile lor:

  • Giordan Watson 14 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive
  • Rolland Torok 4 puncte, 1 recuperare, 1 pasă decisivă, 1 intercepție
  • Kuti Nandor 6 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, 1 capac

România revine astăzi la Cluj-Napoca, acolo unde duminică va da piept cu Olanda, la Sala Polivalentă, cu începere de la ora 19.

Tot ieri, Croația a pierdut destul de surprinzător în deplasarea din Olanda, în aceași Grupă D, scor 68-61 pentru gazde. Cel mai bun marcator al croaților a fost echipierul U-Banca Transilvania, Željko Šakić, cu 24 de puncte, 6 recuperări, 1 pasă decisivă, 1 intercepție și un capac în 32 de minute de joc, fiind eliminat pentru cumul de greșeli personale. 

Duminică, Croația va primi vizita Italienilor. Primele trei echipe din Grupa D se vor califica în faza a doua a grupelor de calificare din zona Euro.

După jocurile de duminică, sportivii se vor întoarce în programul echipelor de club. 

FOTO: fiba.basketball

Parteneri