imagine articol

Înfrângere la Pau. Fără șanse de calificare

U-Banca Transilvania și-a compromis șansele de calificare în șaisprezecimile FIBA Europe Cup, după ce a cedat în deplasarea din Franța, la Elan Bearnais Pau-Lacq-Orthez.

Locul trei din Hexagon a dovedit de ce este imbatabilă în cupele europene pe teren propriu, gazdele găsind nenumărate soluții pentru a perfora defensiva noastră. Încă din debutul jocului, francezii au arătat că sunt hotărâți să nu își dezamăgească fanii, mai ales că pentru meci au avut și un invitat special, în persoana fostei glorii a ambelor echipe, Ghiță Mureșan.

Dacă primele 5-6 minute au fost foarte echilibrate, un run de 14-4 al gazdelor a încheiat tabela după primul sfert cu un avantaj de +9 pentru aceștia. Următoarele trei perioade de joc au curs în aceași direcție, cu francezii menținând echipa noastră ”la respect” cu 10-15 puncte în plus mai tot timpul. Elanul gazdelor a fost mare, încrederea acestora resimțindu-se și în procentajele excelente realizate, 62,3 % la două puncte și, respectiv, 50% la aruncările de la distanță.

Ultimul minut a fost jucat de Mihai Silvășan cu jucătorii care au evoluat mai puțin în teren, Brosser, Toth și Gheorghe bifând minute prețioase pentru ei, astfel că gazdele au mărit diferența la maxim, respectiv 20 de puncte.

Diferența dintre cele două echipe s-a regăsit la final la toate capitolele statistice, pentru echipa noastră rămânând, așa cum a declarat antrenorul Mihai Silvășan la conferința de presă, ca gândurile să se îndrepte spre principalele obiective, respectiv campionatul și Cupa României.

Pau-Orthez - U-Banca Transilvania 103-83 (27-18, 29-21, 23-24, 24-20)

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

”În primul rând, vreau să felicit echipa din Pau pentru jocul excelent din această seară. Au un sezon foarte bun, atât în campionat, cât și în Europa și le doresc succes în continuare. Din păcare, noi pierdem orice șansă de a ne califica în faza următoare și, de acum, ne vom concentra pe campionatul și Cupa României, principalele noastre obiective în acest sezon. În această seară, nu am jucat ce trebuia în defensivă, am permis în prima jumătate a jocului multe aruncări deschise, puncte ușoare, gazdele avut tranziție ofensivă fără să fie stopați de noi și acesta a fost rezultatul. Atacul a mers destul de bine, însă defensiva nu”.

VLAD MOLDOVEANU, jucător:

”Ne-am așteptat la un meci foarte fizic, știam ce joacă și cât sunt de valoroși. În prima repriză, nu am fost capabili să le oprim pătrunderile, urmate de pase pentru șuturi necontestate de dincolo de semicerc. Când am avut șansa să punctăm am fost faultați, ne-au făcut viața grea. În partea a doua, am abuzat și noi de faulturi, dar ei au înscris foarte ușor, ceea ce nu este permis, mai ales într-un meci ca acesta, care pe care. Când am jucat la Cluj, apărarea noastră zonă a funcționat, pentru că ei au ratat, dar astăzi antrenorul francez a făcut ajustările necesare și au avut aruncări deschise, iar baschetbaliștii buni, precum cei ai lui Pau, nu ratează în două meciuri consecutive”.

Parteneri